Ute var det fem bitende minusgrader, men inne i Barnetun barnehage varmet 25 grader store og små torsdag. På årets Sydendag storkoste 31 unger og 12 voksne seg ikledd shorts, sommerkjoler, bikini og solbriller.

- Ovnene ble slått på fullt i går og noen ekstra ble satt inn, så vi får den rette følelsen, forteller pedagogisk leder Kristin Bjørnsgård.

Hun tok med ideen fra Levanger i 2012.

- Dette er syvende gang vi arrangerer Sydendagen som har vært en stor suksess hos oss også, forteller hun.

Reiseopplevelse fra A til Å

Etter utdeling av pass og billetter var det klart for innsjekk og flytur. Ungene måtte igjennom pass- og billettkontroll samt en grundig sikkerhetssjekk før de gikk ombord i flyet. Der ble de møtt av kaptein Korsgaten og hans crew, selvfølgelig iført uniform.

- Velkommen om bord SAS' rute 709 til Spania, sa flyvertinne Torunn Einvik før avgang.

- Det ble som vanlig en het flytur, sa hun da uniformsjakken endelig kunne tas av etter landing.

Fallskjerm-forslag

Alt er lagt opp som en ordentlig flytur, med gjennomgang av sikkerhetsrutiner samt avspilling av lydopptak av take off, "captain speaking" og landing. Passasjerene fikk også servering av snacks underveis på den fem timer lange turen. Noen syntes det var i lengste laget.

- Kan jeg gå ut en tur, hvis jeg tar på meg fallskjermen, spurte Patrick Boldermo (5).

Vel framme i Syden ble det bading i ballbassenget, soling, diskotek, ansiktsmaling og postkortskriving. Etter lunsj var sydenturen over. Da bar det ut til leking i vinterkulden igjen, med like stor entusiasme.