Søndag kveld i 21-tiden mottok Amfi Havnesenteret i Brønnøysund tips om at to personer klatret opp på taket på nordsiden av senteret, og at en av dem hadde på seg ryggsekk.

Fryktet innbrudd

– Med bakgrunn i erfaringer fra andre kjøpesentre med innbrudd via tak så ble vaktselskap og politi varslet, skriver senterleder Erik Gjemble til BAnett i en epost.

Gjemble gikk sammen med vekter en runde på senteret både inne og ute og det ble funnet spor av to personer på taket. De hadde imidlertid forduftet da de kom.

– Etter en kikk på senterets overvåkningsutstyr ble det vurdert som to voksne ungdommer og dermed mindre sannsynlig at det var forsøk på innbrudd. Tidligere har vi vært plaget av tagging eller hærverk men problemet har blitt mindre de siste årene, opplyser Gjemble.

10 meter ned

Han advarer likevel sterkt.

– Vil allikevel benytte anledningen til å advare sterkt mot å ta seg ulovlig på taket. Det er mørkt der oppe, glatt og det er opptil 10 meter fallhøyde og derfor ikke noe blivende sted for uvedkommende. Det er ikke tillatt å være der og heller ingen åpne dører eller trapper for å komme seg opp, sier han.