Sparebank 1 Nord-Norge har inngått avtale om å kjøpe regnskapsselskapene Bluecon i Brønnøysund, Sandnessjøen, Mosjøen og Mo i Rana. Fra 1. januar skifter de navn til Sparebank 1 Regnskapshuset.

– For oss er dette en ny milepæl. Vi får nå status som finanssenter innad i konsernet når vi nå har bankvirksomhet, eiendomsmegler og får regnskapssenter i tillegg. Dette er en bekreftelse på hvor tydelig Sparebank 1 Nord-Norge satser på Brønnøysund og Helgeland. I en tid med mye nedskjæringer går vi i mot strømmen. Det gjør oss både stolte og ydmyke. Og så er det veldig artig å få med Stina på laget. Hun har flere av oss jobbet sammen med i Nordlandsbanken/DNB, sier banksjef i SNN Brønnøysund Øyvind Løvdahl.

Adskilte juridiske enheter

Bluecon Brønnøysund er en videreføring av Consis og Økonor. Selskapet holder til i andre etasje på Helgeland Sparebank og har 14 årsverk.

– Vi tror dette blir veldig bra både for kunder og ansatte. Det krever ressurser å følge med i tiden. Vi har jobbet med forenkling, digitalisering og effekivisering. Å få banken i ryggen gjør at vi står enda bedre rustet. Kundene skal ikke merke noen ting. Vi er på samme sted med de samme ansatte og betingelser. Vi er to adskilte juridiske enheter der begge er bundet av taushetsplikt både overfor kundene våre og selskapene i mellom, sier daglig leder Stina Gangstø.

Inntil videre vil de to virksomhetene holde til i hvert sitt lokale.

– Vi forholder oss til respektive leiekontrakter, men det er ønskelig med en samlokalisering i løpet av noen år, sier Løvdahl.

Avtalen ble signert i helgen. Nyheten ble godt mottatt på Bluecon-kontoret i Brønnøysund mandag morgen.

– Dette blir kjempebra, sier Tone Wiik Aasberg.

30 prosents markedsandel

Oppkjøpet gjør at til sammen rundt 30 medarbeidere på Helgeland får ny arbeidsgiver og mer enn 600 bedriftskunder får ny leverandør. Det tilsvarer 30 prosent av markedet.

– Vi ser frem til å bli en del av Regnskapshuset og av konsernet SpareBank 1 Nord-Norge. Vi er helt sikre på at en samling av kompetanse, og ikke minst strømlinjeforming av prosesser vil være gunstig for både kundene våre og for oss, sier Kalle Tysnes, som er styreleder i Bluecon AS.

– Helgeland er et svært interessant område for oss, og gjennom disse oppkjøpene styrker vi satsingen vår der, spesielt mot næringslivet, sier konsernsjef Jan-Frode Janson i Sparebank 1 Nord-Norge.

Bluecon Brønnøysund (2016-tall)

Ansatte: 14

Omsetning før skatt: 10,4 millioner

Resultat før skatt: 230.000

Sparebank 1 Nord-Norge Regnskapshuset (2016-tall)

Ansatte: 147

Omsetning før skatt: 102 miliioner

Resultat før skatt: 13,2 millioner