Siv Mossleth, "reservevelfjording" og nyinnvalgt Sp-representant på Stortinget, er tildelt et viktig verv. Mandag konstituerte den norske delegasjonen til OSSEs parlamentarikerforsamling seg. Mossleth ble valgt til leder av delegasjonen.

Nedrustning og miljø

- Folkestyre, sikkerhet og menneskerettigheter er overordnet viktig. Min grunnleggende tro på demokratiet gjorde at jeg ønsket å delta i OSSE PA. Jeg ser fram til å lede delegasjonen og engasjere meg i internasjonalt arbeid på viktige temaer som nedrustning, tillit og miljø. Og som folkestyreforkjemper vil jeg selvsagt delta som valgobservatør i andre land, sier hun.

Organisasjonen for sikkerhet og samarbeid i Europa (OSSE) utfører viktig arbeid på områder som konfliktforebygging, demokratiutvikling og menneskerettigheter.

OSSEs parlamentarikerforsamling (OSSE PA) ble opprettet i 1991 og har 57 medlemsland. Forsamlingen har en rådgivende funksjon overfor OSSEs ministerråd.

Seks medlemmer

Den norske delegasjonen velges av Stortinget for fire år etter hvert stortingsvalg, og består av seks medlemmer og seks varamedlemmer. De seks medlemmene som er valgt for denne perioden er Kari Henriksen (AP), Åsmund Aukrust (AP), Torill Eidsheim (H), Bård Hoksrud (FrP), Siv Mossleth (SP) og Ola Elvestuen (V).

Siv Mossleth ble innvalgt på Stortinget for Senterpartiet i høst. Foto: Bente Milde