I september ble hun fylkesråd for kultur, miljø og folkehelse, og forslaget om drastisk kutt i antall tannlegekontorer i Nordland har høstet storm.

- Uaktuelt

Torsdag sier Refsnes i en pressemelding fra fylkeskommunen at hun går inn for en større tannhelsegjennomgang. I pressemeldingen påpekes det at det har vært en prosess der konsulenter har belyst mulige omstruktureringer i tannhelsesektoren, og at denne ligger til grunnlag for en høring på strukturen.

Aase Refsnes vil nå stoppe uroen som "det administrative dokumentet på klinikkstruktur" har skapt.

- Det er uaktuelt for oss å gjennomføre denne omfattende strukturendringen. Det vil skape unødvendig uro i Nordland å sende dette dokumentet ut på høring slik det er. Vi må være helt sikre på at en eventuell omlegging av tannhelsestrukturen vil gi bedre tannhelse som resultat. Men her må det antakelig flere virkemidler inn, sier Refsnes.

Lover dialog

I pressemeldingen heter det at fylkesråden mener det har vært gjort en god jobb med å se på antall tannklinikker i fylket. Og at dette vil bli en del av vurderingene i en større tannhelsestrategi.

- Men vi trenger mer helhetlig kunnskap om hvordan vi skal bedre tannhelsen i Nordland. Det er en av fordelene når man kommer inn som ny fylkesråd. Jeg kan tillate meg å gå løs på oppgavene med å se dem i en større sammenheng, påpeker Refsnes.

Hun framhever at det vil bli  rikelig anledning til å spille inn synspunkter i strategiarbeidet hun nå skal i gang med.

- Målet er enkelt – en bedre tannhelse hos Nordlands befolkning. Jeg vil bruke tiden fremover i god dialog med kommunene, slik at utviklingen av tannhelsen i Nordland blir så godt forankret som mulig, sier fylkesråd for kultur, miljø og folkehelse, Aase Refsnes.