I dag var styret i Helse Nord samlet til møte i Tromsø. På sakslista stod blant annet saken om et PCI-tilbud ved Nordlandssykehuset Bodø. Saken har vært kontroversiell. PCI (perkutan koronar intervensjon) handler om behandling av hjerteinfarkt. Forslaget var å opprette en PCI-avdeling i Bodø som en satellitt av PCI-senteret ved Universitetssykehuset Nord-Norge Tromsø.

Overlege ved akuttmedisinsk klinikk ved UNN, Mads Gilbert, har uttalt at dette svekker det samlede tilbudet til hjertepasientene i nord.

Utsatt

Styret valgte å utsette den omstridte saken.

- Styret ber om tilleggsinformasjon, og det vil vi få fra administrasjonen i Helse Nord RHF. Og så er det viktig å få enda bedre informasjon og forankring med politiske myndigheter i Nordland, Troms og Finnmark, sier styreleder i Helse Nord RHF, Marianne Telle i en pressemelding fra helseforetaket.

Risikoanalyse

Dermed ble vedtaket slik:

"1. Med utgangspunkt i saksfremlegget ber styret i Helse Nord RHF adm. direktør om å supplere informasjonen med følgende:

* En bred risikoanalyse av behandlingstilbudet til pasientene på Helgeland og i Finnmark ved en etablering av PCI-behandling ved Nordlandssykehuset Bodø.

* En risikoanalyse av dagtilbud vs. døgntilbud (inkl. kapasitet på Universitetssykehuset Nord-Norge HF og økonomi)

* Etablering av et regionalt fagråd for kardiologi med mandat med klare retningslinjer og bestillinger for oppdraget for å skape en arena for dialog og samarbeid.

2. Styret ber adm. direktør om å ta initiativ ovenfor politiske myndigheter i Nordland, Troms og Finnmark for informasjon og forankring.

3. Styret ber om at oppdatert saksfremlegg legges frem i styremøte i desember 2017. "

Tar vedtak til etterretning

Fylkesrådsleder Tomas Norvoll tar styrevedtaket om utsettelse til etterretning.

- Nå er det viktig med en god og konstruktiv debatt frem til ny behandling av saken i styremøtet i desember. Da forventer jeg at Helse Nords samfunnsoppdrag om likeverdig helsetilbud  for innbyggerne i Nord-Norge blir fulgt opp. Vårt standpunkt står fast: Vi ønsker etablering av et PCI-senter ved Nordlandssykehuset, sier Norvoll i en pressemelding.

- Jeg registrerer ellers at styret ber administrasjonen ha en god dialog med oss politikere. Det imøteser vi selvsagt. Vi har hele tiden vært opptatt av en god og ryddig dialog i denne saken, sier Norvoll.