Vevelstad kommunestyre vedtok onsdag å bevilge 110.000 kroner til Storbjørka barnehage. Pengene skal gå til bygging av en bod og lys til uteområdet.

– Det er svært uheldig å legge små barn i barnevogn som har stått ute, og er både våt og kald. En har tidligere kunne oppbevare vognene og annet utstyr inne, da barnetallet ikke krevde at man benyttet alle rommene til lek og andre aktiviteter, heter det i rådmannens innstilling.

Flere barn

Økningen i antall barn gjør at det ikke lenger er plass til å ha barnevognene inne.

– Ledelsen i barnehagen har vurdert mulige løsninger i samråd med vaktmester, og man har kommet frem til at en bod som i dag brukes til oppbevaring av uteleker kan utvides og isoleres, og brukes til dette formålet. Dette betinger at man også bygger ut dukkestuen i bakkant, for oppbevaring av leker mm, som må flyttes ut av boden, heter det videre i saksframlegget.

Saken kom opp på på bakgrunn av et møte mellom leder i barnehagen og komité for oppvekst og kultur.

– Leder i barnehagen ga en god gjennomgang og det er hyggelig å høre at det de siste årene har kommet mange nye barn så det nærmest er kul på veggene. Per i dag er det bare en halv plass ledig. Kommunestyret har sagt at alle som ønsker det skal få plass. Det er ikke garderober for ansatte, samt behov for ventilasjon. Så vi ønsker en gjennomgang av behovene i barnehagen, varslet komiteleder Ken-Richard Hansen.

IKT-innkjøpsplan for hele skolen

Kommunestyret behandlet også en sak om innkjøp av elev-PC-er til Vevelstad sentralskole onsdag. Rådmannen innstilte på å bruke 120.000 til laptoper og annet IT-utstyr for elevene i 7.-10. klasse. Komite for oppvekst og kultur og formannskapet har også behandlet saken. Komiteen ønsker at den tas med i det videre arbeidet med budsjett 2018. Formannskapet anbefaler at datautstyret kjøpes inn nå og at kjøpesummen belastes disposisjonsfondet.

Det endte med utsettelse av saken til budsjettarbeidet for neste år. Alle politikerne ønsker en IKT-satsing velkommen. Men flertallet vil kartlegge behovet for alle klassetrinn, samordne innkjøpene og åpner for å bruke mer penger.

Harald Axelsen og Hilde Elise Pedersen framla et felles forslag om innkjøp som ble enstemmig bifalt i formannskapet. Axelsen viste til at det står fem millioner på disposisjonsfondet i sin argumentasjon i kommunestyret.

– Aller er opptatt av en god skole i Vevelstad. Forslaget er anbefalt av rådmannen som er skoleansvarlig. Når man ser på kommune rundt og nasjonale prøver og hvor viktig datautstyr er. Komiteen vil vente, men vi viser handlekraft hvis det dukker opp noe som i løpet av året, og vi kan ikke kan skylde på økonomien. Jeg regner med at kommunestyret er så våken at man tar hensyn det til dette i budsjett, sa Axelsen.

Leder for komiteen Ken-Richard Hansen etterlyste en helhetlig plan for IKT-innkjøp.

– Jeg synes du er inne på en god løsning, men hele skolen må tas med. Vi  bør får en vurdering fra skolen også om de andre trinnene, og gjøre et samlet innkjøp. Da får kanskje alle elevene på skolen en gladsak til høsten.

– Ingen er imot å satse på skolen. Men ikke har vi virksomhetsplan, ikke har vi tatt tak i IKT-plan. Er det en plan for investering på de andre klassetrinnene? Ungene i barnehagen bruker også dette verktøyet godt. Så jeg ønsker å ha det med i budsjettet og legge det fram som en gladsak for alle, framholdt Hansen.

Ordfører Kari Anne Bøkestad Andreassen tok også til orde for å undersøke behovet på hele skolen.

– Kommunestyret er positiv til å bruke penger på IKT-utstyr. Dette ønsker vi absolutt, men vi trenger en oversikt over behov i forbindelse med budsjettbehandlingen. Og kanskje ønsker vi å bruke mer enn de 110.000 når vi får sett det datatekniske finansieringsbehovet ved sentralskolen, sa ordføreren.