I slutten av april neste år tar Widerøe i bruk de nye jetflyene fra Embraer. De to første rutene blir Bergen-Tromsø-Bergen og Bergen-Bodø-Bergen.

– Vi tror vi at koblingen mellom fjord og fjell på Vestlandet og de røffe naturopplevelsene i Nord-Norge med nordlys og midnattssol, vil bli ett av de sterkeste reiselivsproduktene i Europa de neste årene, sier administrerende direktør i Widerøe, Stein Nilsen til E24.

Selskapet har kjøpt 12 Embraer E190-E2 fra Brasil, og blir det første i verden som tar i bruk flytypen på kommersielle ruter.

Widerøe har også inngått et samarbeid med Finnair om bruk av flytypen på opprettelsen av nye ruter fra Bergen og Tromsø til Helsinki. Widerøe skal operere rutene, mens Finnair selger billetter og står for markedsføringen. Rutene starter i mai 2018 og vil gå daglig til Bergen og én dag i uken til Tromsø. Rutene vil korrespondere med Finnairs omfattende rutenettverk til Asia. Finnair opprettholder i tillegg sin rute fra Helsinki til Bergen via Stockholm, skriver E24.no.