Amedia Trykk og Distribusjon velger å legge ned trykkeriet i Mosjøen. Etter en utredning som ble iverksatt i september har Amedia nå konkludert med at virksomheten i Mosjøen ikke har "økonomisk fundament til å møte framtida". Det skriver Helgelendingen, som trykker sine aviser i Mosjøen. Det gjør også Rana Blad og Brønnøysunds Avis.

Sparer 3-6 millioner kroner

– Vi har snudd alle steinene, og konklusjonen er at økonomien ikke er god nok. Vi forventer at papiropplaget til avisene vil gå ytterligere ned. Veksten kommer i de digitale abonnementene, og da må vi rigge oss slik at trykkinga av papiravisa blir bærekraftig også i framtida, sier administrerende direktør Irene Larsen i Nr1 Trykk til Helgelendingen.

Rana Blad og Helgelendingen skal trykke sine aviser hos Amedia i Bodø. Ifølge avisen sparer Amedia 3-6 millioner kroner på å flytte trykking til Bodø. Tre trykkere, én lærling og en rekke deltidsstillinger på pakkeriet mister sine jobber fra 1. januar. 5,8 årsverk er berørt.

BA må frakte aviser med fly

Brønnøysunds Avis jobber fortsatt med å få på plass en ny trykkeriavtale. Ansvarlig redaktør og daglig leder Matti Riesto synes det er trist at trykkeriet i Mosjøen legges ned.

- Vi føler med våre gode samarbeidspartnere ved trykkeriet i Mosjøen som mister jobbene sine. For vår egen del tar vi snart vår beslutning om å trykke hos Polaris trykk i Trondheim eller hos Amedia i Bodø. I begge tilfeller legger vi opp til flyfrakt, slik at avisa fortsatt kan kveldsdistribueres på samme måte som i dag, sier Riesto.