100 forventningsfulle store og små sto i kø da dørene åpnet for Helgelandsbuffeten på samfunnshuset i ettermiddag. Vel innenfor kan gjestene forsyne seg av 250 retter fra syv buffeter med fisk og skalldyr, varmretter, salat, brød, dessert og kaffe.

John Ivar Nygård bestyrer fisk og skalldyrbuffeten.

- Her har vi alskens delikatesser som kongekrabbe, vanlig krabbe, reker, salmalaks, seilaks og sushi, for å nevne noe, sier Nygård.

Andebryst og helstekt lammelår er blant fristelsene i kjøttbuffeten. Det er plass til 336 gjester i restauranten og det var et jevnt sig inn døra allerede den første halvtimen.

- Vi har åpent i dag og i morgen og venter 1.600 gjester til sammen, sier oldermann i Kokkenes mesterlaug Sør-Helgeland Ivar Laukholm.

Han og hele kokkelauget har vært i sving siden onsdag for å få alt klart.

- Vi er 140 personer som jobber i helgen. Inkludert elever fra restaurant og matfag ved BVS, og elever og foreldre fra niendeklasse ved BBU leid inn som servitører og rydde- og oppvaskhjelp for å tjene penger til klassetur, forteller Ivar Laukholm.