Mannen som ble påkjørt i gangfeltet ved Rema 1000 torsdag kveld døde søndag av skadene han ble påført. Det melder Universitetssykehuset i Nord-Norge (UNN) mandag morgen.

Rullestolbruker

Politiet i Nordland fikk klokken 22.27 torsdag kveld melding om en påkjørsel ved Rema 1000 i Brønnøysund. Operasjonsleder Ivar Bo Nilsson opplyser til BAnett at en mann i en elektrisk rullestol skal ha blitt påkjørt i et gangfelt.

- Personen ble tatt hånd om av ambulanse på stedet. Det skal ha vært problematisk å avgjøre skadegrad, fordi pasienten hadde nedsatt førlighet. Pasienten ble sendt videre med helikopter til Sandnessjøen sykehus, sier Nilsson.

Kritisk skadd

Sykehuset i Sandnessjøen opplyser til BAnett klokken 08.15 at mannen i 40-årene hadde alvorlige bruddskader og at situasjonen var kritisk da han ankom sykehuset.

Personen ble fraktet videre til Universitetssykehuset Nord-Norge i Tromsø (UNN). Mannen ankom sykehuset i Tromsø klokken 07.30 fredag morgen, og sykehuset opplyser like før klokken 9 at han får behandling for skadene han har pådratt seg.

UNN opplyser at det er for tidlig å si noe om omfanget på skadene før det er gjort nærmere undersøkelser av mannens skader.

Livstruende

Klokken 12 melder pressevakt Per-Christian Johansen ved UNN følgende:

- Det er snakk om livstruende skader. Mannens situasjon er fortsatt kritisk. Han får fortløpende behandling for skadene, sier Johansen.

Klokken 09.50 lørdag opplyser Johansen at situasjonen for pasienten er uendret.

- Han er fortsatt i kritisk tilstand og får behandling for skadene, sier pressevakten.

Mannen døde av skadene søndag, ifølge UNN.

Førerkortbeslag

Politiet tok beslag i førerkortet til bilføreren, som også er en mann i 40-årene. Både bilfører og vedkommende som ble påkjørt er hjemmehørende lokalt.

- Vi har startet etterforskning. Et av tiltakene som er gjort er å beslaglegge førerkortet til bilfører. Vi vil nå innhente så mange opplysninger som mulig. Det var mange vitner til hendelsen, men hvis det er noen som har sett dette som politiet ikke har snakket med så oppfordrer vi dem til å ta kontakt med oss, sier operasjonsleder Nilsson.

- Jo mer informasjon vi får jo bedre er det for oss å ta rett avgjørelse i saken, sier han.

Ifølge operasjonsleder skal bilføreren ha vært svært preget av hendelsen.

- Dette er ikke enkelt for noen av partene, sier Nilsson.