Brønnøysund Røde kors bygde klubbhuset på Salhus i 1994.

— Vi har egentlig vokst oss ut av dette huset for lenge siden, sier Finn Erik Kaspersen.

Nå kommer det en etterlengtet utstyrsgarasje ved siden av. Den trengs for å kunne ta vare på kostbart utstyr.

— Vi har et par båter, to snøscootere, ATV, ambulanse, buss, beredskapsbil, hengere, pulker, drakter til båtredning. "Ferie for alle" har også utstyr som vi lagrer, i likhet med besøkstjenesten. For å nevne noe. Det er mye dyrt utstyr, og vi må ta vare på det, sier han.

350.000 i støtte

Utfordringen har vært finansieringen. To store pengegaver gjør at prosjektet kan realiseres.

— 1,5 millioner er mye penger for oss som kun har inntekter fra førstehjelpskurs vi kjører for bedrifter og andre samt gaver og vakthold på arrangementer som Rootsen og Oktoberfesten. Så vi er utrolig takknemlige for å ha fått 250.000 fra Helgeland Sparebanks gavefond og 100.000 fra Uni-stiftelsen. I tillegg har vi en Vipps-innsamling i gang. Vi skulle gjerne ønsket oss offentlig tilskudd og å få vært en del av mva-refusjonsordningen. Men gjør vi ikke, så resten av pengene låner vi, forteller Kaspersen.

Hjelpekorpset har 35 medlemmer. De holder beredskapsevnen oppe med ukentlige øvelser. Frivillige mannskaper er på plass på lokale arrangementer og bistår politiet, ambulanse og brannvesen med transportoppdrag og ved rednings- og leteaksjoner. Senest for to uker siden rykket de ut og hjalp en turgåer som hadde skadet seg ved Torghatten.

— En ny hverdag

Korpset har satt seg krav om 30 minutters responstid.

— Men det er sjeldent vi overgår 20 minutter. Utstyret vi bruker er vårt, men vi har kjøpt det inn for penger som vi har fått blant annet i gave eller som vi har tjent på oppdrag. Vi føler oss jo forpliktet til å ta vare på alt. I dag har vi noe her og noe lagret på brannstasjonen. Det går utover responstiden vår. Og så mener vi det er motiverende for medlemmene at vi tar godt vare på det vi har, sier han.

Byggingen er godt i gang og han ser fram til å ta garasjen bruk.

— Vi regner med å ta i bruk garasjen før jul. Det blir en helt ny hverdag for oss, sier Finn Erik Kaspersen.