Fylkesrådets forslag til nytt samferdselskart for Nordland ble offentliggjort 15. september. Det har utløst protester både i Brønnøy, Vevelstad, Vega og Bindal.

Nedleggelse av hurtigbåtanløp til Ylvingen, fjerning av pendleravgang på Bindals-hurtigbåten, nedleggelse av Sauren-ferja og endringer i Tjøttabassenget er blant forslagene som har møtt sterk motstand lokalt på Sør-Helgeland.

I dag, onsdag, møtte ordførerne i Sømna, Brønnøy, Vega og Vevelstad fylkesråd for samferdsel i Nordland Svein Eggesvik (Sp) i Sandnessjøen for å diskutere veien videre.

Ordfører Andre Møller fra Vega oppsummerer møtet slik på facebook.

- Bra møte med fylkesråden for samferdsel i dag. Ingen av de foreslåtte tiltakene angående nye hurtigbåt- og ferjeruter i Nordland skal iverksettes før eventuelle andre transportmuligheter er på plass. Råden kommer til Vega 14. desember. Da vi får en gjennomgang av Vegas behov. Eventuelle endringer tar 1-4 år. Har god dialog med fylkeskommunen. Merk at det som er foreslått står som "vurderes endret", skriver Møller.

Sømnaordfører og regionrådsleder Andrine Solli Oppegaard mener Sandnessjøen har vist seg fra godsiden i dag.

- Meldinga er at tiltak ikke iverksettes før det er gode alternativer, skriver Oppegaard.

Ordfører i Brønnøy Johnny Hanssen varsler at det kommer en pressemelding i forbindelse med dagens møte.

Like før klokken 13.55 sender Sør-Helgeland regionråd ut pressemelding der det står at regionrådet har hatt et "konstruktivt møte" med samferdselsråden.

- Eggesvik ønsker å finne alternative løsninger på de kutt/innsparingsforslag som er skissert i vedtak til fylkestinget for Sør-Helgeland. Iverksetting av eventuelle kutt/innsparingsforslag vil ikke skje før om 1-4 år. Fylkesråden vil i nærmeste fremtid ha stedlige møter i Bindal, Brønnøy og Vega for å ta en gjennomgang av forslagene, og har tidligere besøkt Sømna og Vevelstad, står det i pressemeldingen.