Det melder selskapet i en pressemelding.

– Administrerende direktør i Helgeland Kraft Ove A. Brattbakk fyller 62 år i desember 2017 og har meddelt styret at han vil gjøre bruk av sin pensjonsavtale og fratre 1. juli 2018, sier styreleder Tom Eilertsen i Helgeland Kraft.

Får millionpensjon

Pensjonsavtalen er omtalt i konsernets årsrapport for 2016. Der står det følgende:

"Administrerende direktør har en pensjonsavtale som gir en rett/evt. plikt til å gå av ved fylte 62 år. Avtalen gir administrerende direktør rett til pensjon på 75 prosent av årlig lønn fram til 67 år og deretter 66 prosent (også lønn over 12 G).

Ved implementering av pensjonsordningen er virkningen tatt direkte mot egenkapitalen, hensyntatt utsatt skatt. Pensjonsordningen ga resultateffekt med 1.430.814 kr i 2016. Det er ikke inngått avtaler med adm. direktør eller styreleder om sluttlønn, overskuddsdeling, bonuser eller opsjoner."

I 2016 hadde Brattbakk ifølge årsrapporten en lønn på 2.010.000 kroner. Hvis selskapet legger en årslønn på 2 millioner kroner til grunn vil pensjonsavtalen gi Brattbakk en årsinntekt på 1,5 millioner kroner i året fram til 2022. Deretter vil han ligge på cirka 1,3 millioner kroner i året.

Ledergruppen i HK inngår også i en boliglånsordning for ansatte - der det gis lån basert på Stortingets normalrentesats, med pant i fast eiendom.

Må lete etter ny leder

Ove A. Brattbakk ble ansatt som adm. dir i juni 1993 og har før det 11 års tjeneste i forskjellige stillinger i Helgeland Kraft.

– En av de mer utfordrende og viktige lederstillingene på Helgeland blir dermed ledig og styret vil bruke høsten/vinteren på rekrutteringsprosessen, sier styrelederen, og legger til at det blir en krevende og spennende oppgave å finne ny leder.