Like før jul i fjor flyttet Brønnøy Caravan til nye lokaler like over veien fra SHMIL på Salhus. I august i år søkte bedriften om såkalt virksomhetsvisning, det vil si å få sette opp et skilt som viser vei til bedriften i krysset på fylkesvei 76.

Dette har Statens vegvesen avslått. I sitt svarbrev skriver Vegvesenet at det ikke er mulig å skilte til alle lokalmål, servicetilbud eller virksomheter som ligger langs veinettet.

- Brønnøy Caravan AS ligger inne i et næringsområde sammen med andre bedrifter, og det er skiltet i begge retninger fra fv. 76 med Salhusmarka næringsområde. Normalt skilter vi ikke til alle bedrifter som ligger inne i alle næringsområder, for en slik praksis vil medføre forventning om virksomhetsvisning til alle bedrifter i næringsområdet, skriver seksjonsleder Hanne Alvsing og førstekonsulent Anita Norrmann Granhaug.

De avviser søknaden med hjemmel i skiltforskriftens § 29, men legger til at bedriften har klageadgang og at Brønnøy kommune er rette instans for å få tillatelse til å sette opp skilt eller reklame i den kommunale veien bedriften ligger i.