De fleste årene har alle Brønnøyspeiderne  i alle aldre  reist på en høst tur. I år gikk turen til Sandnessjøen og Alstahaug.

50 speidere og noen foreldre dro av sted lørdag morgen med kurs for  kulturbadet i Sandnessjøen. Vel fremme der nøt vi  nesten tre gode timer i de forskjellige bassengene . Noen modige  hoppet fra høyeste stupetårn, mens andre nøt varmen i boblebadet.

Etterpå dro vi direkte til Vikingmuseet, hvor vi ble tatt imot av  flere vikinger. Speiderne fikk kle seg ut som vikinger og fikk låne sverd og skjold, vi fikk kunnskap om  historien fra vikingtiden både i Sandnessjøen og også til dels her hos oss på Torget (Torgar).Fantastisk god fiskesuppe og ville bær med vaniljesaus smakte utrolig godt, og leker fra  vikingtiden  var populært for alle aldre.

Etter  ei natt på Bjarnetjønna skole fortsatte vi med å lære om vår fortid på Peter Dass-museet og om vår lokale natur på en flott natursti som museet hadde.

Vår tidligere  prost Even Borch samt Erling  Saus kom på søndagen, vi hadde fått låne gamle ærverdige  Alstahaug kirke og sammen med alle speiderne lagde de en flott  gudstjeneste.

Vi rakk å grille  oss et måltid mat før vi var så heldige å dra hjem med nyferja Hornstind til Forvik.

Vi i Brønnøyspeiderne  har  et variert program og har tilbud for alle fra 1. klasse og  opp til 25 år, fordelt på fire alders grupper . I tillegg har vi patruljen De makalause, som er ungdom og voksne med funksjonshemming. Vi ønsker å være et tilbud  som alle kan trives med, bygd på fem grunnpilarer: friluftsliv, personlig utvikling, fellesskap, samfunns-engasjement og kristen tro.

Vi i Brønnøyspeiderne legger stor vekt på internasjonalt fellesskap og har venner blant annet i Sri Lanka, Nord-Russland, Burundi, Polen, Danmark og Sverige som vi besøker og som besøker oss.

Vi er mange , men tar gjerne imot  flere nye medlemmer nå i høst.

Kirsten Østergård

Gruppeleder i Brønnøyspeiderne