I dag trykker Brønnøysunds Avis sine aviser i Mosjøen hos Nr. 1 Trykk Mosjøen, som eies av Amedia Trykk. Avisene blir deretter fraktet med bil fra Mosjøen til Brønnøysund for videre distribusjon med post og bud. Nå kan det bli endringer på dette.

Kan forsvinne

Direktør for trykk i Amedia Irene Larsen opplyser til Brønnøysunds Avis at konsernet vurderer å legge ned trykkeriet i Mosjøen.

- Vi utreder fremtiden til trykkeriet versus det å flytte porteføljen til vårt trykkeri i Bodø. De ansatte er informert om at vi igangsetter en prosess som vil pågå i cirka en måned, sier Larsen.

Ser på alternativer

Ansvarlig redaktør og daglig leder i Brønnøysunds Avis Matti Riesto ble onsdag informert om Amedia-utredningen.

- Brønnøysunds Avis vurderer for tiden hvor vi skal trykke de neste årene. Dersom Mosjøen faller bort som alternativ, så er det synd, sier Riesto.

- Har avisen muligheter for å få ut papirutgaven mandag og torsdag kveld slik som i dag hvis trykkeriet i Mosjøen forsvinner?

- Ja, vi utreder løsninger med trykking i Trondheim og flyfrakt som ivaretar dette.

Helgelendingen avventer

Geir Arne Glad, sjefredaktør og administrerende direktør for avisen Helgelendingen, som også trykker sin avis i Mosjøen, sier de avventer utredningen som nå pågår.

- Det er ikke fattet noen beslutning verken om det ene eller det andre, så vi forholder oss til det. Vi må ta ting som de kommer. Folk kan uansett være 100 prosent sikre på at uavhengig av hva som skjer så skal de få avisen sin, sier Glad.