Abonnentene på Vega har igjen nettilknytning.

-Feil på Vega skyldes skade på fiberoptisk  kabel som leverer signal til Vega. Skadested er på Horn. Fra Horn har Signal Bredbånd sjøkabel over til Vega, sier teknisk sjef /CTO i Signal bredbånd Bjørnar Blomli.

Han regnet med  å ha Vega-nettet oppe å gå innen klokken 12 i dag. Èn time før, klokka 11 kunne selskapet melde at feilen er rettet.

Skaden skal  ha oppstått under entreprenørarbeid på Horn.

-Hvis det er slik vi nå vurderer det, så kan vi ha dette rettet om kort tid, sier teknisk sjef Bjørnar Blomli i Signal til Banett tidligere i dag.

Blomli ser også positivt på muligheten for å få opp en permanent reservelinje til Vega.

-Vi er klar over at nettet til Vega i dag henger i en tynn tråd. Hvis våre øvrige prosjekt på Vega går som planlagt, så har vi godt håp om å få på plass en reservelinje innen nyåret, sier Blomli.

Abonnenter på Vega mistet nett-tilgangen og  Altibox-TV-løsningen onsdag. Signal Bredbånd sendte ut melding om at det hadde oppståttt en feil og at teknikere jobber med saken.

Onsdag kveld kom følgende oppdatering: "Montør jobber med å feilsøke fibertilførsel til øya da det ikke er funnet skade lokalt på øya. Foreløpig estimert rettetid er satt til torsdag 24.08 kl 15:00"

I går kveld  ble det gjort feilsøking på fiberkabelen mellom Vega og Brønnøysund. Ved midnatt meldte  Nettleverandøren Signal på egen hjemmeside  at skadested var funnet på fastlandet, og at "feilen er forventet rettet innen klokken 15 i dag".