Hele skolen var samlet i aulaen mandag morgen. Der presenterte nyrektoren seg og ønsket velkommen til sin favorittdag i året.

- Første skoledag er årets vakreste dag, bedre enn både julaften og nyttårsaften. Det er veldig mye vakkert i Velfjord med fjell og fjord og skog og vatn. Men det aller vakreste er elevene på skolen, og aller, aller vakrest i dag er dere førsteklassinger, sa Selvåg, som har vært lærer ved skolen tidligere og nå kommer fra BVS.

Ga rød rose

Han ropte så opp alle ni førsteklassingene som fikk en rød rose av rektor.

Siri Nepås er kontaktlærer for første- og andreklassingene som deler klasserom. Skolestarterne hadde som vanlig foreldrene med til første time.

- Hjertelig velkommen. Har dere vært spente? Det er jeg også, selv om jeg har vært lærer i flere år enn dere har levd. Noen av dere har kanskje vanskelig for å sovne i går, sa hun.

- Jeg har alltid vanskelig for å sovne, kom det fra en av guttene.

«Frøken» forsikret at det kom til å gå bra.

- Andreklassingene er så flinke og snille og greie, så de vil hjelpe til. Og så har dere fått faddere i friminuttene, så det skal gå bra.

Får iPad-er

I løpet av høsten blir skoledagen digital både for elevene og lærerne på barnetrinnet i alle Brønnøy-skolene.

- Dere får iPad litt senere. Vi har alle bokstavene hengende på veggen bak dere og tallene over tavla. Dere skal lære alle sammen. Den første tiden blir det mye eventyr. Veggen bak dere skal vi fylle med ting fra eventyrskogen, og den skal dere få bestemme hvor skal være når vi skal ut senere i dag, sa Nepås.

Vilja Forsmo (6) er allerede i gang med å skrive og lese.

- Jeg kan skrive navnet mitt, forteller hun.

Lærerne Maria Aune og Stein Asbjørn Nordhuus hadde også sin første skoledag på Hilstad skole mandag.

- Jeg er også spent, for dette er min første skoledag som lærer, sa Aune.

Totalt er det 81 elever på Hilstad i år.