Vevelstad kommune gikk tirsdag på sin hjemmeside ut med kokevarsel for vannet fra det kommunale vannverket. Kokepåbudet skyldes funn av E. coli-bakterier i vannprøver som ble tatt mandag.

Saksbehandler Kaj Kylén i kommunens plan- og ressursetat sier til BAnett at kokepåbudet etter alt å dømme ikke oppheves før tidligst om en uke.

- Vaktmestrene tar vannprøver annenhver mandag, og da prøveresultatene fra Mattilsynet kom tirsdag, viste de funn av E. coli-bakterier. Hvor bakteriene kommer fra vet vi ikke, men det er sannsynlig at stort regnfall har ført avføring fra dyr inn i drikkevannskildene. Så regnskyllene har nok spilt en rolle.

Kokepåbudet oppheves ikke før det er tatt to påfølgende prøver hvor verdiene er innenfor grensene. Første neste prøve tas mandag, og hvis den er OK, så tas det ny prøve tirsdag, som er ferdig analysert onsdag om en uke.

- Det er det vi anslår, sier Kaj Kylén.

- Kunne dere ikke begynt prøvetakingen allerede denne uken?

- Det går jo an, men dette er planen som er lagt i samarbeid med Mattilsynet. Det handler også om å få skiftet ut vannet som er i rørene, sier Kaj Kylén.