Hans majestet Kongens garde kommer tilbake til Brønnøysund 13. august. Det første besøket noensinne var for fem år siden. Ettersom de kommer på en søndag denne gang, starter de med å spille i gudstjenesten i Brønnøy kirke.

På ettermiddagen blir det først konsert ved sykehjemmet. Så blir det oppmarsj fra Thon hotell igjennom Storgata til kunstgressbanen der det blir drilloppvisning.

Besøket er kommet i stand via kulturskolerektor Hans Kristian Edvardsen. Han fikk to representanter på besøk i mai, gikk opp løypa sammen med dem.

— Jeg ble veldig glad for henvendelsen. De har skiftet befal siden sist, og de som har tatt over fortalte at grunnen til at de kommer tilbake er at de har hørt om den flotte mottakelsen og store oppslutningen de fikk her. Så jeg håper folk kjenner sin besøkelsestid også denne gang, sier Edvardsen.

Garden består av seks kompanier. 3. Gardekompani består av 120 mann som spesialiserer seg på musikk og drill, og reiser ut på internasjonale oppdrag som militær tattoo.

— Det er virkelig flott og viktig at vi får besøk av slike kapasiteter. Garden er noe av det beste som finnes i verden, både når det gjelder spilling og drill, sier Hans Kristian Edvardsen.

Brønnøysund skolekorps er teknisk arrangør også for dette gardebesøket.

Mottakelsen her er den beste vi har opplevd. Brønnøysund er høydepunktet så langt. Slik oppsumerte gardistene Kyrre Bugge og Henrikke Børsum besøket i Brønnøysund for fem år siden. Foto: Jøran Horn