Politiet i Nordland melder klokken 19.10 onsdag kveld at en blotter er tatt i Sandnessjøen. Ifølge NRK Nordland er mannen født i 1982, og er ikke tidligere kjent av politiet.

Blotteren ble pågrepet ved Botn havsbad, som er en badeplass utenfor byen.

Politiet opplyser at blotteren ble meldt inn av en privatperson. Vedkommende melder skal også ha hevdet at mistenkte skal ha blottet seg samme sted tirsdag.

Fungerende lensmann i Alstahaug og Leirfjord Edvard Børø opplyser til Brønnøysunds Avis torsdag at dette ikke er riktig, og beror på en misforståelse. Han oppklarer slik:

- Vi fikk inn meldingen om en person som skal ha opptrådt "lite passende" overfor noen jenter på søndag, og vi greide da ikke umiddelbart å identifisere vedkommende. Han er nå identifisert, pågrepet og mistenkt for det straffbare forholdet som er beskrevet. Tirsdag og onsdag kommer det imidlertid en annen person til Havsbadet og tar bilder, og som folk blir veldig oppmerksomme på. På sosiale medier har vi registrert at mange knytter personen som tok bilder tirsdag og onsdag til handlingene som ble meldt inn på søndag. Dette stemmer ikke og beror på misforståelser. Dette dreier seg om to forskjellige personer. Etter hvert fikk vi tak i personen som tok bilder tirsdag og onsdag, og det viser seg at vedkommende ikke har gjort noe ulovlig, sier Børø.