Det forteller Kari-Anne Rørmark, kontaktperson for Hashemi-familiens støttegruppe, til ABC Nyheter.

ABC Nyheter har undersøkt forholdene for flere utsendte barn som har hatt opphold i Norge.

– Håpløs situasjon

Rørmark har hatt jevnlig kontakt med familien. Hun sier til nettavisen at det er vanskelig å holde kontakten oppe, og at familien har det svært dårlig.

– De har måttet flyttet flere ganger fordi de har så lite å leve av. Faren har ikke jobb, og ungene går ikke på skolen, sier hun til nettavisen, og beskriver situasjonen deres som håpløs.

– Hvorfor?

Rørmark har sendt ABC Nyheter en video der 15 år gamle Shila gråter.

– Mitt store ønske var å bli lege og å gå på skole i Norge. Jeg vil spørre Erna Solberg hvorfor hun gjør dette mot oss, sier hun i videoen, ifølge nettavisen.

Hun forteller videre at broren er lei, savner fotballaget og vennene sine. Shila sier at hun opplever folkene i Afghanistan som slemme.

– Det hjelper ikke akkurat på at familien har en tøff historie fra før av. De har spekulert på å rømme igjen, men de vet ikke hvor de isåfall skal dra, sier Rørmark til ABC Nyheter.

Dette er historien om familien

Hashemi-familien, bestående av Arezou Hashemi og tre barn, kom til Norge i 2011, og bosatte seg i Brønnøysund. De fikk oppholdstillatelse fordi de ikke hadde en mannsperson i hjemlandet, men da faren kom til Norge ett år senere mistet familien oppholdstillatelsen, og ble tvangsreturnert til Afghanistan i 2014.

I november 2015 ble UNEs vedtak om tilbakekalling av flyktningstatus og avslag på søknad om beskyttelse for tre barn og deres mor kjent ugyldig. Staten anket avgjørelsen, og i september gikk ankesaken i Borgarting lagmannsrett. Der tapte familien. Familiens anke til Høyesterett ble avvist i januar.

BAnett har omtalt saken en rekke ganger. Dette er et lite utdrag av denne dekningen.