Det melder bedriften i en pressemelding.

Gillund, som er fra Bindal, er veterinær og mangeårig distriktssjef i Mattilsynet på Helgeland. Da han begynte i SinkabergHansen i april 2016 hadde han 16 års erfaring fra offentlig forvaltning, og har nå gått ett år «i lære» hos tidligere kvalitetssjef Kari Lervik, som har hatt jobben i ti år. Han tiltrådte i den nye stillingen 1. juli.

Gillund var i 1995 ferdig utdannet veterinær. Etter en periode med smådyrklinikk, kom han mot slutten av tiåret første gang inn på fiskehelse; som leder fiskehelsetjenesten for Alta og Loppa.

– Selskapet driver i hele verdikjeden fra smolt til ferdig bearbeidet produkt i Trøndelag og Nordland. Det er tale om store operasjoner, hvor det er vesentlig å sikre best mulig gjennomføring. Fokus vil ligge mye på gode forberedelser, kvalitetssikring og risikovurdering, sier Gillund i pressemeldingen.

Han peker på at det har vært en omfattende utvikling innen havbrk siden 90-tallet, da han først fikk innblikk i næringen.

– Det gir at det blir både særs interessant og faglig krevende å ivareta ansvaret i rollen jeg nå er gått inn i, sier kvalitetssjefen.

Giillund mener at bra kontakt mellom næring og myndighet må være prioritert.

– For næringa er detaljregulering og kryssende regelverk en åpenbar utfordring. Dialog og godt samarbeidsklima blir selve grunnlaget for å arbeide fram gode løsninger. Målet stabil og god næring kombinert med sunn og frisk fisk er noe alle som er involvert i havbruk har til felles – uansett på hvilken side av bordet de befinner seg, sier Gillund.