Tre sjettedeler av Torghatten Band og 18 av den harde kjerne med fans og nærtstående trykket seg sammen i Vidar Tilrems kjeller i Masterberggata. Noen hundre meter fra festivalområdet fikk de et eksklusivt interludium mellom de siste konsertene i teltet og oppstarten på finalekvelden.

Minifestival for Rolf

Stuntet ble til som et plaster på såret til Arne-Morten Knutsen, ettersom den skiensbosatte brønnøyværingen ikke hadde anledning til å overvære bandets Roots-konsert for to år siden. Man kan trygt si at han ga til beste en noe alternativ bakgrunnshistorie i sin velkomsttale.

- Rolf sa at han hadde

lyst til å spille for meg da vi møttes i teltet i går. Så jeg lovet å lage lage en mini-festival for han. Derfor er vi her, innledet Knutsen.

Initiativtaker Arne-Morten Knutsen ønsket velkommen. Foto: Jøran Horn

Han klarte, passende nok, å samle halve bandet til det som må være en av tidenes mest intime konserter.

- Etter at jeg hadde snakket med Rolf, kom Arnt tilfeldigvis innom, og sa "Okei, skal vi kanskje lage et lite party? Da visste jo ikke jeg at Sigve også hadde veldig sterk lyst til å være med. Jeg er veldig stolt av at han er her, Sigve altså. Rolf kommer jo uansett, for han spiller jo i alle band på Sør-Helgeland, ertet initiativtakeren.

- Idiotisk kult

Han la til at publikum var i ferd med å bidra til en begrepsdefinisjon.

- Dette må definitivt være selve definisjonen på en "pop up-fest". Vi har tvunget oss inn på et område. Her er det ingen toaletter, ingen nødutganger, så føl dere fram. Dette er det mest kule, idiotiske prosjektet jeg har vært borti "ever". Hvis vi lykkes med å gjennomføre med stil i år, kan det godt hende at vi gjentar det neste år. Og da tror jeg vi skal selge billetter, Rolf, erklærte Knutsen.

- Da skal vi spille tre sanger, kvitterte Rolf Leander.

Mikrokonserten besto av "Gamle hus" og "Dagen derpå".

Arnt Strømsnes (f.v.), Sigve Skjelsvik og Rolf Leander Pedersen. Den røde spoten fikk Leeds-supporteren til å framstå som en "Red devil" i et lokale som ikke er helt ulikt "The Cavern". Foto: Jøran Horn

Før trioen satte i gang ble publikum avkrevd løfte om allsang, og Kjell Olav Lund fikk en "takk for sist-hilsen" fra vokalisten.

- Da vi spilte på Roots-hovedscenen i 2015 sang du originalteksten på "Gamle hus" så høyt at du nesten satte meg ut, sa Pedersen.

Selvlysende forsanger

Lund fulgte sterkt opp som klokkeklar forsanger i kjellerkoret, badet i en blå glorie fra en spotlight han strategisk hadde tatt oppstilling foran.

En selvlysende Kjell Olav Lund formelig strålte av glede. Foto: Jøran Horn

Den andre var rød og flamberte først iniativtakeren, så vokalisten og til slutt gjestefiolinisten.

Torghatten band er ikke ukjent med kjellere. De øver hver mandag i Arnt Strømsnes sin, så fremt de har anledning. Lørdag var altså tre av bandets originalbesetning hjertelig til stede; Rolf Leander Pedersen, Arnt Strømsnes og Sigve Skjelsvik.

Gunnar Pedersen er på turné med Åge og resten av Sambandet, Terje Tranaas bor i Namsos og bandets ferske trommis, Sveinung Bratland, var opptatt på annet hold.

Lørdag fikk Torghatten Band ett gjestemedlem. Husvert Vidar Tilrem sendte live på facebook, inntil han tok fram fela og hev seg med da "Gamle hus" ble spilt som ekstranummer.