Kommunestyret i Brønnøy begynte med en apell fra ungdomsrådet, en interpellasjon fra Steve Saltermark og en orientering fra Helgelandssykehuset.

Politikerne behandler i dag følgende saker:

OR 1/17

Interpellasjon – Vannscooter i kommunen

PS 18/17

Referatsaker

PS 19/17

Brønnøy Havn – Årsregnskap 2016

Brønnøy Havns innstilling:

Havnestyret anbefaler Brønnøy kommunestyre å godkjenne det avlagte Årsregnskap 2016 med årsrapport og revisors beretning for Brønnøy Havn KF.

PS 20/17

Torghatten som særskilt attraksjon i Nasjonal Turistveg

Rådmannens innstilling:

  1. Torghatten skal være en av 10 særskilte attraksjoner i Nasjonal turistveg. Attraksjonen utvikles og behandles deretter. Det utarbeidet en intensjonsavtale mellom Brønnøy kommune, Nordland fylkeskommune og Statens vegvesen.

  2. Det forutsettes fortsatt at allmennheten har gratis adgang til hovedattraksjonen Torghatten. Herunder gratis bruk av parkering, toalett og ferdsel. Ut fra dette og store offentlige investeringer – så må det være et offentlig eierskap.

  3. Det erverves grunn til Nasjonal turistveg sin satsing ved Torghatten. Dette både til trafikkareal, servicebygg og turstier / turveier. Det søkes også finansiering via statlig sikring av friluftsområder.

  4. Arbeidet med reguleringsplan for område Torghatten startes innen 1.6.2017. Brønnøy kommune vil bidra aktivt til Turistvegseksjonens arbeid med reguleringsplanen. Det avklares om det skal legges ned «midlertidig forbud mot tiltak», for den delen av arealet som berøres av planene til Nasjonal turistveg.

  5. Til finansiering av «Torghatten som særskilt attraksjon i Nasjonal turistveg» vil Brønnøy kommune inngå i et spleiselag med Statens vegvesen, fylkeskommunen, samt lokalt og regionalt næringsliv. Brønnøy kommunes eventuelle andel av finansieringen vurderes i en egen politisk sak (jfr. pkt. 1) og søkes innarbeidet i økonomiplanen 2018 - 2021.

  6. Hvis Torgarhaugen AS likevel finner det formålstjenlig å gjennomføre en «todelt gjenoppbygging» så godkjenner Brønnøy kommunestyre det refererte forslaget til «Intensjonsavtale mellom Torgarhaugen AS og Brønnøy kommune» (28. februar 2017). Dette under forutsetning av at intensjon og framdrift kan aksepteres av forsikringsselskapet.

PS 21/17

Sak fra representantskapet i KomRev Trøndelag IKS

Rådmannens innstilling:

  1. Kommunestyret slutter seg til samvirkeforetaket med navn Revisjon Midt-Norge SA

  2. Kommunestyret godkjenner utkast til vedtekter.

  3. Som representant og vararepresentant til årsmøtet i Revisjon Midt-Norge SA velges:

  4. Kommunestyret vedtar at KomRev Trøndelag IKS oppløses.

  5. Kommunestyret godkjenner at alle aktiva og passiva i KomRev Trøndelag IKS overføres til Revisjon Midt-Norge SA.

PS 22/17

Revisjon - Lønnspolitisk plan - 2017

Rådmannens innstilling:

Vedlagte lønnspolitiske plan vedtas.

PS 23/17

Aktivitetssenter i Brønnøysund skole- / samfunnshus

Formannskapets vedtak:

  1. Som en prøveordning kan kantina ved Brønnøysund skole-/ samfunnshus benyttes til oppstart aktivitetssenter / servicesenter. Dette under forutsetning av at flerbruksfunksjonen ikke reduseres. Finansiering av et aktivitetssenter vurderes ved vedtak budsjett og økonomiplan. Brønnøy eldreråd ber om at parkeringsforholdene vurderes før prøveordning iverksettes.

  2. I løpet av 2017/18 vurderes kommunens eiendommer på Innerveien (tidligere sjukestua / legekontor) i forhold til langsiktighet og tilgjengelighet til dagens aktiviteter, og eventuelt nye aktiviteter.

  3. På sikt planlegges et «nytt» aktivitetssenter i Brønnøysund. En slik satsing vurderes i Brønnøys kommuneplan for 2014 - 2024 og i økonomiplan for 2018 - 2020.

PS 24/17

Tilstandsrapport for grunnskolen 2017

Rådmannens innstilling:

1. Vedlagt tilstandsrapport for grunnskolen i Brønnøy 2017 tas til orientering.2. Tilstandsrapport 2017skal være en sentral del av vurderingsgrunnlaget for planlegging av Skoleåret 2017/ 2018 både i forhold til økonomi og faglige satsningsområder.

3. Med bakgrunn i Tilstandsrapport 2017, skal lese- og språkopplæring være satsingsområde for skoleeieres utviklingsplan i neste periode. Bruk av digitale hjelpemiddel, skal være en sentral del av strategien i utviklingsarbeidet i skolene.

PS 25/17

Forskrift for tildeling av langtidsopphold i sykehjem og boliger tilrettelagt for heldøgns tjenester i Brønnøy kommune

Rådmannens innstilling:

Rådmannen inviterer kommunestyret til å vedta lokal forskrift for tildeling av langtidsopphold i sykehjem og boliger tilrettelagt for heldøgns tjenester i Brønnøy kommune. Forskriften gjelder fra 1.07.2017.

PS 26/17

Eierstrategi - Helgeland Kraft AS - Oppfølging

Rådmannens innstilling:

  1. Kommunestyret slutter seg til Rådmannsgruppens anbefaling til felles eierstrategi for Helgeland Kraft AS, med unntak av det som omhandler omsetningsbegrensningen. Gjeldende omsetningsbegrensning videreføres.

  2. Kommunestyret slutter seg til instruks for valgkomiteen datert og presentert i Bodø 23. mai 2017, som forutsettes vedtatt på generalforsamlingen sammen med nye styringsdokumenter for selskapet.

PS 27/17

Budsjettregulering 1 - 2017 tidligere vedtatte investeringer

Rådmannens innstilling:

  1. Budsjettreguleringer ihht. tabell vedtas.

  2. Det tas opp lån på 20 millioner i forbindelse med Salhushall. Det er ikke lånt til dette prosjektet tidligere, men kostnadene er lagt inn i økonomiplanen.

  3. Overskudd i forbindelse med tilskudd knyttet til prosjekt 950132 «Salhus allè kommunale boliger», settes av til ubundne fond. Dette som en erstatning for bruk av midler fra grønn konsesjon som ble benyttet til saldering i 2016.

PS 28/17

Regnskap Brønnøy kommune - 2016

Rådmannens innstilling:

1. Årsrapport og regnskap for 2016 godkjennes

2. Mindreforbruket i driftsregnskapet på 30,5 millioner benyttes til å inndekke tidligere års merforbruk.

3. Midler som ble tilført fra «grønne konsesjoner» som ble benyttet til å saldere investeringer i 2016 tilbakeføres ubunden investeringsfond i forbindelse med sluttføring av husbankstøttede prosjekter i 2017.

PS 29/17

Tertialrapport og finansforvaltningsrapport 1

Rådmannens innstilling:

  1. Tertialrapporten tas til orientering

  2. Lånerammen økes med 360 000 knyttet til behov ved ansvar 221 teknisk.

  3. Finansforvaltningen tas til orientering

PS 30/17

Søknad om fritak fra kommunale verv - Margareth Horn

Valgnemndas vedtak i saken:1. Margareth Horn innvilges fritak ut perioden.2. Kommunestyret får i oppdrag å finne en erstatter.

PS 31/17

Valg av leder og nestleder - takstnemnd for eiendomsskatt

Valgnemndas vedtak i saken:

Saken sendes videre til kommunestyret uten behandling.

PS 32/17

Valg av nytt medlem - overtakstnemnd for eiendomsskatt 2015-2019

Valgnemndas vedtak i saken:

Saken sendes videre til kommunestyret uten behandling.

PS 33/17 (unntatt offentlighet)

Søknad om permisjon fra politiske verv - Leon Aune

I tillegg skal prosjektleder Stefanie Müller orientere politikerne om reginaprosjektet.