Søndag er det igjen klart for Kvaløy Vels populære turmarsj helt sør i Sømna. Start og mål er ved Bjørkheim grendehus. Deltakerne står fritt til velge en av løypene på 10 og 3 km, eller å ta seg en tur opp på fjelltrimmerkede toppene Sørfjellet og Kvaløyfjellet.

Formidabel dugnadsinnsats

— Det blir tradisjonelt opplegg. Det er fullt mulig for familier med barn både som sykler og som er i vogn å få en fin tur i løypene som nå er merket. Kaker og lapskaus er i produksjon. Vi har også hatt en stor dugnadsinnsats med å rydde veigrøfter, strender og Kvennvika for til sammen 20 sekker med rask. Våren er kommet langt her, så nå er det grønt og fint, sier Evelyn Tausvik i Kvaløya Vel.

Alt er med andre ord klart.

— Nå håper vi bare på fint turvær, så vi kanskje klarer å slå deltakertallet fra i fjor som var på 270. Velkommen til alle, sier Tausvik.

Godsaker på grendehuset

Etter målgang deles det ut deltakerpins.

— På grendehuset blir det loddsalg, og man kan kose seg med lapskaus, pølser, kaker, kaffe og andre forfriskninger, sier Tausvik.

Den lokale turmarsjsesongen startet som vanlig med Nordbygdens ungdomslags Skjærtorsdagskafe og natursti. Årets utgave var den 20. i rekken.

Sylterntrampen gikk tradisjonen tro av stabelen Kristi himmelfartsdag. Slik den har gjort, med ett unntak da datoen ble flyttet, siden 1986. Neste marsj på terminlista Torghatten rundt 2. pinsedag. Det vil i år si førstkommende mandag. Turmarsjen arrangeres av Torgar Grendelag. Løpet er i regi av Sport Torghatten IL og Sør-Helgeland løpskarusell.