Brønnøysund Idrettslag har tatt initiativ til bygging av en stålhall for fotball til erstatning for airdomen, med løpebane på den ene langsiden og buldrevegg på den andre.

BIL har invitert til et samarbeidsprosjekt, der fylket bygger en egen idrettshall under samme tak for BVS.

Mulighetsstudie

Konstituert fylkesutdanningssjef i Nordland, Merethe Schjem, bekrefter at det har vært dialog med BIL og rektor ved BVS, og at det er igangsatt en utredning i utdannings- og eiendomsavdelingen.

— Det ble nylig bestemt at det skal settes i gang en mulighetsstudie for et slikt prosjekt. Der det ses på behov, muligheter og kostnader. Dette er så ferskt at jeg har ingen tidsplan ennå. Men generelt er det slik at neste steg etter en utredning er at det fremmes en politisk sak for fylkestinget. Deretter skal det eventuelt finnes penger i budsjettet, så det er nok et stykke fram til en beslutning, sier Schjem til BAnett.

Stålhallen er prosjektert til 97 x 70 meter, bygget over kunstgressbanen, med en forlengelse sørover for idrettshall- og garderobedelen på 70 x 26 meter. Denne delen av bygget er det fylket som i tilfelle skal stå for. Skissene BIL har fått laget viser en felles garderobeløsning i andre etasje av idrettshallen.

Det ble åpnet for at første etasje kunne brukes til å huse et nytt svømmebasseng. Det er etter det Brønnøysunds Avis erfarer nå uaktuelt på grunn av kostnadene. Istedet er nå første etasje tiltenkt ny teknisk industriell produksjon-hall, slik at elevene som går tip-linjen på Salhus kan flytte til skoletunet. Og dra nytte av fasilitetene på nyskolen, på lik linje med de øvrige elevene.

— Det er en av mulighetene vi skal se nærmere på, sier Schjem.

Brønnøy-ordfører Johnny Hanssen mener det er et meget godt forslag.

— Det er på høy tid at elevene på tip får bedre lokaliteter. Sik det er i dag er det et A- og et B-lag sammenlignet med tilbudet på andre skoler. Dagens forhold holder ikke i konkurransen om elevene, sier Hanssen.

BILs andel: 23 millioner

BILs andel av prosjektet er stipulert til å koste 23 millioner kroner. Ifølge leder Espen Slotvik har BIL tre millioner fra forsikringsoppgjøret, i tillegg til en nedbetalt kunstgressbane, vifter og aggregat som kan gjenbrukes til lufteanlegg.

— Vi antar å kunne få inntil ti millioner i spillemidler. Dermed gjenstår det ti millioner, sier Slotvik.

Torsdag ble det klart at Sparebank1 Nord-Norge gir to millioner til BILs prosjekt fra gavefondet.

To millioner til BILs stålhall. Øyvind Løvdahl (t.v.) og Linn Anette Nilsen fra Sparebank1 Nord-Norge hadde med seg denne fete sjekken til leder i BIL Espen Slotvik og Sigbjørn Gladsø i BILs anleggskomie torsdag. Foto: Jøran Horn

— Denne flerbrukshallen vil gi lokalsamfunnet og Sør-Helgeland som region et stort løft både for skolen, idretten og kulturlivet. Vi er vel alle enige om at vi ønsker et bedre tilbud til innbyggerne våre, sier banksjef ved avdelingen i Brønnøysund Øyvind Løvdahl.

— Det er vi strålende fornøyd med og veldig takknemlig for. Hallen vil være åpen for barnehager og skoler på dagtid, og får altså løpebaner og buldrevegg. Vi har dialog med andre store næringsaktører og håper denne tildelingen kan gjøre at vi kommer i mål med flere, sier Slotvik.

BIL mangler nå åtte millioner kroner, og er villig til å ta opp et betydelig lån.

— Vi lånte tre millioner til airdomen, men ønsker selvsagt å ta opp et så lite lån som mulig, slik at vi kan bruke mest mulig penger på det et idrettslag skal gjøre, nemlig å legge til rette for aktvitet først og fremst for barn og unge, sier Slotvik.

Kulturhus

Ordføreren uttrykte støtte til prosjektet da det ble lansert midten av mars. Han ser for seg at samfunnshuset kan omgjøres til kulturhus når det frigjøres for gym og idrettsaktiviteter.

— Kan det være aktuelt med et kommunalt bidrag til spleiselaget?

— Brønnøy kommune har 1,2 millioner i leieinntekter på samfunnshuset per i dag. Skal det bygges nye lokaliteter må vi inn og forhandle med fylket om kompensering av kapitalutgifter dersom vi skal bidra, og slik jeg ser det skal det ikke koste Brønnøy kommune noe, sier ordføreren.

— Det er veldig gledelig at SNN bidrar med to millioner. Jeg håper prosjektet kommer i mål, sier Johnny Hanssen.

Faksimile Brønnøysunds Avis 19. mai.