Bjørn-Gunnar Johansen dro opp 310 kilo i markløft, løftet 285 kg i knebøy 205 kg i benkpress i helgen. Her gjør han markløft i fjorårets senior-NM.
(Foto: Anne Kin Bakken)

Bjørn-Gunnar Johansen dro opp 310 kilo i markløft, løftet 285 kg i knebøy 205 kg i benkpress i helgen. Her gjør han markløft i fjorårets senior-NM. Foto: Anne Kin Bakken

Bjørn-Gunnar brøt den magiske 800-kilosgrensen

111 kilo brønnøyværing løftet 0,8 tonn i benkpress, markøft og knebøy.

Bjørn-Gunnar Johansen brøt barrieren på helgens regionstevne i styrkeløft i Rana.

- Jeg tok en pause etter NM i Bergen i april på grunn av en betennelse i albuen. Det var ikke så dumt. Nå har jeg nådd et mål med få totalt 800 kg på et utstyrsfritt stevne. Med 285 kg i knebøy 205 kg i benkpress og 310 kg i markløft, så ble det magiske 800 kg totalt på 111 kgs kroppsvekt Av og til blir man overrasket selv også, sier 45-åringen.

Skaden satte en stopper for VM-planene i sommer. Nå sikter han seg inn på to EM og ett NM. Først ut er EM i benkpress i yngre veteran-klassen.

- EM går i Ylitornio i Nord-Findland 9.-12. august. Deretter er planen å detlta på to stevner med alle tre disipliner NM i styrkeløft senior i oktober og EM i Helsingborg i Sverige i mars, forteller han.

Framgangen har vært formidabel det siste året. I fjor sommer ble han verdensmester i benkpress for yngre veteran i Texas med et løft på 202,5 kg. I knebøy presset han opp 257,5 kg og i markløft dro han 277,5 kg. Det blir 737,5 kg totalt som altså ga 4. plass sammenlagt. I oktober 2016 vant han senior-NM og forbedret sin egen sammenlagtrekord for yngre veteran til 745 kilo. I helgen løftet han altså 55 kilo mer.

Etter en skadeavsporing er han tilbake på sporet.

- Jeg må være forsiktig og skal kjøre rehabliiteringstrening nå framover. Men det begynner å bli skikkelig artig det her, så lenge "gammelskrotten" ikke blir for skadet, sier Bjørn-Gunnar Johansen.

 

Verdens sterkeste Bjørn

Bjørn-Gunnar Johansen tok VM-gull i natt.

 

Mer å lese på BAnett:
Leses nå:
Siste nyheter

To BIL-mål i bortetap

Åga ble for sterke.

Hotellgjester ble evakuert på Værnes

På nattmorgenen måtte hotellgjestene på Radisson Blu på Værnes ut av sengene.

Kom uskadd fra bobilbrann på E6

En mann i 60-årene fra Helgeland og hans hund måtte rømme bilen

Første av 14 cruiseanløp

MS Deutschland har ankommet Gårdsøya og er første av 14 cruiseanløp denne sommeren.

Fraværsreglene fungerer

En knapp måned før skoleslutt kan BVS vise til en nedgang i fraværet på 23 prosent.