SinkabergHansen AS melder mandag om at det er mistanke om utbrudd av laksesykdommen Pankreas Disease (PD) på lokaliteten deres ved Øksninga i BIndal.

– Resultat fra rutineprøver tatt ut av anleggets fiskehelsetjeneste utløser mistanke om smitte av Pankreas Disease (PD) på vår lokalitet 14019 Øksninga, i Bindal kommune, heter det i en pressemelding fra selskapet.

De gjennomfører månedlig screening ved lokaliteten, og mistanken er utløst av utslag på én enkelt prøve blant totalt 20 prøver, som ble gjort sent i april måned.

– SinkabergHansen fikk i dag mandag første informasjon om mistanken fra PatoGen Analyse. Ut fra dette ble Mattilsynet straks varslet, heter det videre i meldingen.

Laksen i anlegget er av generasjon høst 16.  Antallet fisk er vel 1,5 millioner fordelt på ni merder. Snittvekt ligger på om lag 1,0 kilo.

– Vi vet så langt ingenting konkret om det eventuelle smittebildet. Nye prøver må nå tas for å klarlegge status. På linje med det som i november 2016 var og ble utviklingen med påvist PD SAV2-virus i Tosen, er dette en svært uheldig situasjon, sier nestleder Svein-Gustav Sinkaberg i SinkabergHansen i meldingen fra selskapet.