Tirsdag letes det fortsatt etter John Kristian Torgersen (21), som har vært savnet siden natt til søndag, men Røde Kors i Brønnøysund meldte mandag kveld at man ikke trenger frivillige lenger.

– Pårørende er nå orientert om at vi er over i en ny fase. Redningsaksjonen er avsluttet, nå dreier det seg om søk etter antatt omkommet, sier Thomas Einvik, politiets innsatsleder i saken.

Sjø og strender

Det vil nå bli søkt mest fokus på sjø og strender.

– Vi vil lete med båter, sonar, ROV (fjernstyrt undervannsfarkost. red.anm.) og eventuelt med dykkere i områder hvor vi mener det er grunn til å søke. I tillegg blir det landsøk med politihund, sier Einvik.

– Det blir en noe mindre intensiv leting, men søkene er ikke avsluttet. Røde Kors og politiet fortsetter å lete.

Kommunikasjonsrådgiver Mette Horsberg skriver i politiets pressemelding:

– Vi gjør vurderinger underveis og planlegger for det videre arbeidet. Det er informasjon som har fremkommet tidlig, som gjør at arbeidet ved sjøen er aktuelt som leteområde, men vi vet ennå ikke hva som har skjedd og holder flere muligheter åpne.

Lite nytt

Mandag i tretiden er det lite nytt.

– Det er ikke noe mye nytt. Vi har to båter som driver søk i området Brønnøysundet og sør om brua, fremover vil vi innhente dykkere for søk i disse områdene, og prøver å få dem på plass så snart som mulig. Dette er slikt som tar litt tid å få på plass, sier Einvik.

Takker de frivillige

De siste dagene har et stort antall frivillige og personell fra alt fra Sivilforsvaret til Luftambulansetjenesten bidratt i søket.

– Vi vil sende en stor takk til de som har bidratt, både profesjonelle og frivillige ressurser. Deres bidrag har vært viktig, sier Einvik.