Aquatraz i sjøen. Merdekanten kan heves for å tømme nota for fisk fra bunnen. Illustrasjon: Seafarming system

Aquatraz i sjøen. Merdekanten kan heves for å tømme nota for fisk fra bunnen. Illustrasjon: Seafarming system

Storkontrakt til Rørvik-selskap

MNH Produksjon AS har fått fire utviklingskonsesjoner.

Det melder Midt-Norsk Havbruk, som er morselskapet til MNH Produksjon, fredag kveld i en børsmelding omtalt av Trønder-Avisa.

Ifølge avisen hadde MNH søkt om i alt åtte konsesjoner fra Fiskeridirektoratet. De øvrige fire søknadene til det selskapet kaller «Aquatraz»-konseptet ble ikke tildelt.

I børsmeldingen uttaler prosjektleder Roald Dolmen i MNH at han er godt fornøyd med at man kan sette i gang produksjon av stålmerder.

– MNH-konsernet har stor tro på Aquatraz-konseptet, og dagens tildeling av konsesjoner gir unike muligheter for å videreutvikle og kommersialisere Aquatraz og styrke produksjonskapasiteten i MNH-konsernet betydelig, sier han i kommentaren.

Det bare én uke siden den store fusjonen mellom Midt-Norsk Havbruk og NTS (pluss), der MNH-eierne fikk 2/3 av aksjene i NTS, og NTS kjøpte alle aksjene i MNH. Torghatten ASA eier gjennom Trønderbilene 30 prosent av NTS.

Ifølge avisen har ikke MNH Produksjon AS tatt stilling til om de vil påklage de fire avslagene.

Mer å lese på BAnett:
Leses nå:
Siste nyheter

Nordland har flest barneavhør

Nordland har nær dobbelt så mange tilrettelagte barneavhør enn øvrige politidistrikt, og er nær landstoppen på antall sedelighetsforbrytelser per innbygger.

Prinfo Rønnes er konkurs

Mosjøen-bedriften viser til strukturendringer.

Sømnaværing løp maraton under 2.30

Lasse Blom var fjerde beste nordmann i Berlin, av 593.