Brønnøy Bygg og Bolig har signert forhandlerkontrakt med Overhalla Hus som er hjemmehørende i Namdalen. Avtalen omfatter salg og montasje av Overhalla Hus sine husmodeller i nærområdet.

Overhalla hus har levert elementhus i over 45 år, og husene leveres som komplette «byggesett», med innredning, tak, bad, kjøkken og ventilasjonsanlegg.

De leverer til sammen 30 hustyper og 7 typer hytte, og produkttypene skal kunne tilpasses en god del.

Håper på flere arbeidsplasser

Daglig leder Kåre Martin Torgnes antar at kontrakten om å forhandle elementhus kan føre til flere arbeidsplasser, gitt at de selger nok.

– Vi har ansatt en god fagarbeider til, som begynner i sommer. Ved behov kan det bli aktuelt å ansette flere, men det spørs på hva salget blir, sier han til BAnett.

Dette vil også avhenge av andre prosjekter. Brønnøy Bygg og Bolig jobber ikke bare med nye hus, men skal fortsette med rehabilitering og nybygg på eksisterende bygninger, som før.

Kan spare mye tid

Ifølge Torgnes kan det være store tidsbesparelser involvert i å bruke «ferdighus». Han anslår at et prosjekt som normalt vil ta åtte måneder kan gjennomføres på seks måneder, for eksempel.

– Gjennomsnittlig tar det et halvår fra start til kjøper får nøkkel. Men det er mange fag som skal innom, blant annet elektrikere, malere og flisleggere. For vår del, som skal sette opp bygningen, går det veldig mye raskere når man har et elementhus. Det går veldig fort å få huset tett for nedbør, vi bor tross alt på Sør-Helgeland. Det blir bra for kunden, siden byggetiden går ned, og gir mindre byggelånsrente. Kanskje seks måneder byggelånsrente i stedet for åtte, sier han.

Frykter ikke sviktende boligmarked

– Vi har merket nedgang på nyboliger i Brønnøysund, særlig i fjor. Samtidig har vi troen på og følesen av at det skal øke nå. Registrene har sagt en del, og vi har ventet på en avgjørelse fra dem. Det kan gi mer optimisme blant boligbyggerne. Olje løsner også nå, og mange er permiterte i den bransjen, og har ventet på jobb, mener han.

Samtidig er han tydelig på at det er et marked som krever innsats.

– Det er mange om beinet, og mange husleverandører i denne lille kommunen. Det handler om å gi kunden det beste produktet, og det han trenger, sier han.