Seks måneder fengsel for seksuelle overgrep

En mann bosatt i Sandnessjøen er av Inntrøndelag tingrett dømt til seks måneder fengsel for seksuelt overgrep mot en 14 år gammel jente.

Mannen i 20-årene var tiltalt for ved en anledning å ha forgrepet seg seksuelt mot jenta, som da overgrepet skjedde var 14 år og syv måneder gammel, skriver Helgelands Blad .

Dommen ble avsagt i Inntrøndelag tingrett i slutten av mars.

Forsvarer, advokat John Berg, opplyser til Helgelands Blad at klienten hans har anket saken. Dommen er derfor ikke rettskraftig.

Nektet skyld

Den tiltalte mannen nektet straffskyld. Han mente jenta fremsatte beskyldninger mot ham fordi han ikke hadde villet ha sex med henne. Retten, ved konstituert tingrettsdommer Espen Haug, valgte å se helt bort fra mannens forklaring.

Dommeren mente det både var bevist at han hadde tvunget jenta til å ha sex med ham, og at han var klar over alderen hennes.

Ble trodd

Jenta forklarte seg på sin side konsistent og troverdig, mener dommeren.

Det at hun like etterpå hadde rådført seg med en lærer hun hadde tillit til, bidro til å underbygge hennes forklaring.

I tillegg til dommen på seks måneder ubetinget fengsel, fratrukket tre dager som mannen har vært varetektsfengslet, må han betale 40.000 kroner i oppreisning til jenta. Han ble ikke idømt saksomkostninger.

Mer å lese på BAnett:
Leses nå:
Siste nyheter

BILs gode form kan bli kortvarig

BIL har vært det store formlaget i HESA-serien den siste måneden. Nå frykter lagets hovedtrener at situasjonen blir en annen i årene som kommer.

Fagansvarlig lunken til mobbe-beredskapsteam

I sitt partiprogram foreslår Arbeiderpartiet å implementere beredskapsteam mot mobbing i hver eneste av landets kommuner.

Slik omgås du aggressive måkeforeldre

Norsk Ornitologisk Forening kommer med noen tips til hvordan du kan unngå å bli angrepet av måker i hekkesesongen.