Tidligere i år ble det arrangert ungdommens kulturmønstring (UKM) rundt om i kommunene. I helgen er det fylkesmønstring for Nordland i Bodø. Der deltar de som ble tatt ut av de lokale juryene.

- 260 ungdommer er med foran og bak scenen i storsalen i Stormen kulturhus. Det blir også kunstutstilling og nytt av året er at deltakerne kan melde seg på work shops i musikk, kunst og dans, forteller Kathrine Schem.

Brønnøy, Vega, Sømna og Bindal

27 unge musikere og kunstnere gikk videre fra UKM-arrangementene på Sør-Helgeland.

Brønnøy-juryen plukket ut bildekunstneren Tuva Stefansen Hamnes, bandet Nordavind, som består av Kristian Larsen Hestås, Helge Løkeland, Eirik Engen Steinsholm, Kristine Sæthre Lind, Stine Wiik Sandøy og Sandra B. Johansen. Og Frida Johansen som spiller og synger gitar. Hun tok turen til UKM i Brønnøysund fra Træna.

Sømna og Bindal arrangerte UKM sammen i på Berg allbrukshall. Også der var det mye fint å se og høre. Dommerne valgte ut kunstnere, musikere og en kåsør. Bildekunstnerne Håkon Berg Dybvik, Helene Grande, Thilde Nordfjellmark og Ingrid Westerfjell. Av musikalske innslag falt juryen for Emilie L. Dahle, Oda Martine Myrvang, Andrine Lande. To grupper ble sendt videre; ACK, som består jentene Karoline Langås, Aurora Sørensen og Amelia Patsanovskaja. Og SlengBukseMafiaen bestående av Simen Brevik, Grunde Gillund, Henning Brevik Johansen, Maria Isabel Brevik og Martin Moe. Kåsør og Widerøe-entusiast Håkon Jacobsen skal også til Bodø.

Fra Vega blir det fire musikalske innslag. Emma Gullsvåg, Aurora Adolfsen, duoen Double S som består av Shanea Loney og Sara Floa Grindhaug. Sara er også med i gruppen Møllers Tran, sammen med Andrine Møller, Anette Hongset, Anette Birgitte Svea og Nanna Moe.

Forestillingene streames

Fylkesmønstringen starter i fredag kveld og varer til søndag.

- Forestillingene blir streamet på nettsiden vår, forteller Schem.

Juryen skal plukke ut deltakere til årets hovedfestival for hele landet som arrangeres i Sandnes i juni.

Se oversikten over alle påmeldte her.