Avinor opplyser i en pressemelding fredag at man fra førstkommende mandag kan reise med FlyViking mellom Bodø og Tromsø alle hverdager. Flyet går deretter videre nordover til Hammerfest. Senere vil selskapet også tilby ruter til flere destinasjoner. FlyViking har som mål å gradvis kunne legge til flere ruter i hele Norge.

Forretningskonseptet er lavprisreiser, og selskapet hevder at billettprisene skal ligge mellom 499 og 999 kroner.

- Det er sunt med konkurranse og det vil gi lave billettpriser for våre passasjerer. Denne nye flyruta vil blant annet knytte sammen de to største byene i nord, sier lufthavnsjef i Bodø Inger-Hilde Tobiassen.

Med gründer Ola Giæver Jr. i spissen, lander FlyViking for første gang på Bodø lufthavn om morgenen mandag 27. mars. De tar av igjen mot Tromsø etter en kort bakkestopp. Deretter vil flyet fortsette til Hammerfest.

- FlyViking ønsker å bidra til økt konkurranse, til flere reisealternativer og derigjennom bidra til utvikling av de lokalsamfunn som er berørt. Hvis selskapet i tillegg klarer å oppnå god tilfredshet hos sine reisende kunder, vil dette også kunne bli en lønnsom forretning for de aksjonærene som har vist oss tillit, sier selskapet i en melding.