Det kommer frem i en pressemelding fra Helgeland Kraft tirsdag.

Kraftlaget ble mandag gjort kjent med at deres kontraktspartner, den islandske entreprenøren IC (tidligere Istak), har sendt ut varsel om oppsigelse til alle ansatte som jobber med byggingen av fem nye kraftverk i Tosbotn i Brønnøy, opplyser de i pressemeldingen.

– Vi har vært kjent med ICs vanskelige økonomiske situasjon og ser sammen på mulige løsninger for videre samarbeid, sier produksjonssjef i Helgeland Kraft Torkil Nersund i meldingen.

Ifølge HK er om lag 80 prosent av kontraktarbeidet gjennomført nå, og tre av fem kraftverk er klare for drift.

Anleggene i Tosbotn er pr. dato det eneste pågående prosjektet for IC, og skulle etter planen være overlevert Helgeland Kraft i løpet av 2017.

– Det er berammet møte mellom Helgeland Kraft og IC i neste uke, sier Nersund, som understreker at det er god dialog mellom partene.

Møtet skal finne sted i Oslo mandag ettermiddag, utdyper Nersund på telefon til BAnett.

– Hva betyr dette for prosjektet?

– Hvis det viser seg at vi ikke kommer til enighet med IC, så betyr dette at vi går mot en forsinket ferdigstillelse av de to siste kraftverkene, sier Nerdal.

Han viser til ferdigstillelsen av Tveråa og Stordalen vannkraftanlegg skulle vært ferdig denne høsten. Det har vært drift i anlegget i Leirå og Tosdalen, mens Bjørnstokk er like om hjørnet.

– Må prosjektet ut på et nytt anbud for å komme frem til en ny entreprenør?

– Jeg vet ikke. Vi har vært kjent med at IC har hatt en vanskelig økonomi ei stund, men nå har det gått så langt at de har sagt de vil slite med å gjennomføre kontrakten. Vi må se om vi kan finne løsninger, og eventuelt reforhandle kontrakten. Vi fikk beskjed i går om at det var sendt ut varsel om oppsigelse til alle ansatte. De er samtidig gjort oppmerksomme på at dette kan bli trukket tilbake dersom IC kommer til enighet med oss, forteller Nersund.

Han sier videre at dette er en vanskelig situasjon for de 140 ansatte dette gjelder.

– Vi gjør det vi kan for å finne en så god løsning som mulig, avslutter Torkild Nersund.