En mann i 20-årene er mistenkt for en rekke tyverier og pågrepet etter et garasjeraid på Træna og et tyveri fra Træna-ferga.
(Foto: Simon Aldra)

En mann i 20-årene er mistenkt for en rekke tyverier og pågrepet etter et garasjeraid på Træna og et tyveri fra Træna-ferga. Foto: Simon Aldra

Mann stjal kassa og safen på ferge

En mann i 20-årene er pågrepet etter flere tyverier i båter, på hurtigbåt og på ferger.

Det melder NRK Nordland.

Mannen ble pågrepet av politiet på Træna etter et tyveri på bilferga «Husøy», som går mellom Stokkvågen i Lurøy og Træna. Lensmannen på Træna fikk melding om at noen hadde vært om bord på ferga og tatt safen og et kassaapparat. I morgentimene onsdag fikk man også melding om flere tyverier fra tre husstander i et nabolag på Træna, der det var stjålet fra garasjene.

– Vi foretok da en pågripelse på Træna av en person som er mistenkt for å stå bak alle disse tingene. Denne personen er nå fraktet til Sandnessjøen for videre avhør, sier lensmann Lensmann Kjell Ivar Vestå i Lurøy og Træna til NRK Nordland.

Den pågrepne er i 20-årene, og ikke bosatt i Nord-Norge. Ifølge Vestå ble tingene funnet på en adresse på Træna, men vil ikke gå inn på hvilket forhold den pågrepne har til boligen.

– Nå foretas det bevissikring, så blir det en oppgave for påtalemyndigheten videre konsekvenser for ham.

Saken ses i sammenheng med flere tyverier i Bodø den siste tiden, og et tyveri fra hurtigbåten Nordlandsekspressen.

– Vi ser tyveriene i sammenheng med forhold som har skjedd ganske nylig i Bodø, hvor det har vært innbrudd i fire-fem båter, forteller lensmannen til NRK.

På Nordlandsekspressen skal noen ha observert en person bak kassadisken, og denne personen skal ha tatt penger fra kassa og en som jobber om bord.

– Det ble foretatt undersøkelse da på mandagskvelden, hvor man var i kontakt med den mistenkte, uten at det ble gjort noen konkrete funn, sier lensmannen.

Mer å lese på BAnett:
Leses nå:
Siste nyheter

Tjalg hedret ildsjel

«Prøveløslates» etter 17 år.

Brød og sirkus til barna

Barna hadde all mulig grunn til å dra foreldrene ut av skisporet og inn på kjøpesenteret.

Tjalg hedret ildsjel

«Prøveløslates» etter 17 år.

Brød og sirkus til barna

Barna hadde all mulig grunn til å dra foreldrene ut av skisporet og inn på kjøpesenteret.

Nok et tap for BIL

BILs herrelag holder ikke i to omganger.

Høyt nivå under UKM

Dommerne fikk en tøff oppgave