Noen deler av Nordland kan se frem til opp mot 60 millimeter nedbør i døgnet de kommende dagene. Fullt så bløtt blir det ikke på Sør-Helgeland.

– Det blir nedbør, men ikke ekstremnedbør. Men fra onsdag kveld og hele torsdag får dere godt med nedbør. Nedbøren vil komme som regn, og det blir nok mer av det lenger nord. Nord for Helgeland blir det mest nedbør onsdag, mens dere får mest på torsdag, sier vakthavende meteorolog Ingrid Bentsen til BAnett.

7-8 varmegrader

Samtidig får vi milde temperaturer å se frem til.

– Det vil bli mildt hos dere. Natt til tirsdag blir det kaldt, men temperaturen stiger utover tirsdag, og særlig onsdag. Da kommer vi opp mot 7-8 grader. Det kan jo være litt uenighet om det er vårlig eller høstlig vær, ler hun.

Temperaturen kan dykke under nullpunktet, men i så fall blir det for kort tid.

– Det vil holde seg mildt resten av uka, selv om onsdag og torsdag er de varmeste dagene. Det spørs når vi kommer mot lørdag, da kan det komme minusgrader, men er litt langt frem i tid til at jeg kan være sikker, understreker Bentsen-

Mildværet blåses til oss

Det vil også kommer perioder med stiv og av og til sterk kuling tirsdag ettermiddag.

Årsaken til mildværet er vindretningen.

– Det er vindretningen som er sørvestlig. Det er et lavtrykk som kommer fra sørvest gjennom Norskehavet, og det gir mildt luft fra den retningen. Når det går fra nordavind til sønnavind endres temperaturen, forklarer Bentsen.