BAnett tok turen til Gåsheia i 12-tiden søndag. Da var det et par langrennsløpere og noen få barnefamilier i akebakken som hadde trosset kulingen for å få seg litt hardt tiltrengt vinteraktivitet.

Ski og aking

Svanhild Larsen fikk sesongens første skitur på lørdag, og var tilbake på Gåsheia søndag for å ta en runde til i løypa.

—Jeg er veldig glad i å gå på ski, så dette var deilig, slår hun fast, før hun staker videre inn i løypa.

Vincent Ulvestad og Amalie Kristiansen prøvde seg i akebakken. Der kan avisens utsendte bekrefte at kram snø gir bra fart, og at dette resulterte i noen svært hørbare gledeshyl.

Klar med kaffe og vafler

Inne i Tjalgs skihytte var «skikomiteen» i full gang med vaffelsteiking, kaffekoking og fyring i peisen. Skigruppeleder Per Otto Stangvik var svært fornøyd med at sesongens første skihelg endelig har kommet.

—Det blir bare senere og senere, men vi må utnytte de dagene vi får. Nå blir det åpent her hver søndag framover – såfremt været tillater det, lover Stangvik.

Skigruppa har kjørt løyper med både tråkkemaskin og scooter til helgen, og skiløperne som prøvde løypene på søndag virket å ha null problem med å komme seg rundt – selv om det var litt vind.

Ny lysarmatur i løypa

Tor Bakken fra Tjalg opplyser at skihytta stadig blir utbedret, blant annet har hytta nå ordentlig utebelysning.

—Vi har skiftet vinduer og installert varmepumper, blant annet. Det er viktig å holde den oppdatert, sier Bakken.

Neste oppgave på oppjusteringsfronten er skifting av alle 50 armaturene i lysløypa.

—Vi bruker 30.000-40.000 kroner i strøm per sesong. De nye armaturene blir LED, og da kan vi forhåpentligvis redusere dette til en fjerdedel. Dette håper vi å få gjort i løpet av våren, sier Stangvik.

Når dette går på nett blåser det friskt og snøen laver ned, men på Gåsheia er det likevel fullt mulig å kose seg på ski eller akebrett.