Da Tosenveien var stengt etter raset 2. april ble det satt opp en båt for buss-ordning, med båtskyss forbi rasstedet. Nå har Brønnøy kommune sendt brev til samferdselsavdelingen til Nordland fylkeskommune, hvor de påpeker at ruten ble satt opp etter avtale med fylkeskommunen for å opprettholde bussforbindelsen mens veien var stengt.

Brygge til Hommelstø

Plansjef Gunvald Eilertsen i Brønnøy kommune skriver at flytebryggeanleggene kostet 700.000 kroner å etablere. Det ene flytebryggeanlegget er solgt, mens det andre er flyttet til Hommelstø for bruk som kommunal gjestemarina. Brønnøy kommune ber på den bakgrunn om 300.000 kroner i skjønnsmidler for å dekke investeringsdelen av tiltaket.

Drøy million på båtskyss

Ifølge brevet har Brønnøy kommune også forskuttert båtskysskostnadene for perioden på nærmere 1, 173 millioner kroner. Dette underbygges av tre fakturaer fra J.B. Båtskyss på til sammen drøye 1,2 millioner kroner som er vedlagt brevet.

Kommunen ber om å få utgiftene refundert i henhold til mail fra fylkeskommunen i april og muntlig avtale mellom samferdselssjef Odd Steinar Viseth og rådmann Pål Trælvik.