Siden den dreier seg om rådmannen selv, er den lagt fram med ordførers innstilling til kommunestyremøtet 14. desember.

5 prosent lønnsøkning

Trælvik har gjennomført lønnsamtale 7. desember og årlig evalueringsmøte med ordfører og varaordfører. Ordfører Johnny Hanssen legger i sin innstilling opp til at rådmann tilgodeses med en lønnsøkning på 5 prosent. Ny lønn blir 1.100.000 kroner per år. Den gjelder fra mai 2016.

- I forhandlingene er også partene blitt enige om at rådmannen frafaller sin rett til "lederutdanning" (Solstrandprogrammet eller tilsvarende.) Prisen for Solstrandprogrammet er 295.000 pluss reise og opphold for 5 samlinger à 10 arbeidsdager og rådmannen vil i bytte for dette få dekket sine hjemreiser over kommunens budsjetter. Dette inngår i rådmannens arbeidskontrakt, heter det i innstillingen.

Omgjorde krav om flytting

I februar 2014 la ordfører fram hele arbeidsavtalen til Trælvik for politikerne i Brønnøy. Den viste at han da hadde en årslønn på 1.050.000 kroner i tillegg til dekning av enkelte utgifter samt at kommunen skulle dekke hans deltakelse i et lederprogram. Trælvik fikk frie hjemreiser, samtidig som avtalen slo fast at rådmannens bosted skal være Brønnøy, men at kommunen hadde akseptert at flytting skjer senere av hensyn til hans barn i Oslo.

Sistnevnte krav ble siden frafalt. I fjor sa Pål Trælvik fra seg lønnsøkning i bytte mot fortsatt gratis hjemreiser samt at kommunen strøk punktet om at skulle flytte til Brønnøy.