Senterpartiet har foreslått å utsette slukking av FM-nettet. Etter planen blir FM-signalene i Nordland borte allerede i januar, men Senterpartiet mener folk trenger mer tid til å omstille seg.

Forslaget skulle i dag opp til debatt i Stortinget, men nå har Stortinget valgt å utsette saken. Årsaken er at Arbeiderpartiet ønsker uttalelser fra fire statsråder til saken før de eventuelt kan støtte regjeringens innstilling.

Dette skjedde da Arbeiderpartiets mediepolitiske talsperson, Arild Grande, gikk på talerstolen. Han kom med skarp kritikk av Frp, som Grande mener har skapt forvirring og usikkerhet om slukkingen og beredskapen.

– Stortinget har fått forsikringer fra regjeringen om beredskap og dekningsgrad. Men så kommer plutselig regjeringspartiet Fremskrittspartiet på banen og og sår tvil om prosjektet. Det er naturlig å spørre om Frp har fått kunnskap som Stortinget ikke har fått, sa Grande førdagens votering på Stortinget, ifølge VG.

Stridens kjerne er spørsmålet om beredsskap i krisesituasjon og om DAB-dekningen er god nok. Ifølge VG har Senterpartiet, Frp og MDG allerede varslet at de ønsker en utsettelse av slukkingen av FM-nettet. Arbeiderpartiet kan derfor avgjøre denne saken.