Helgen var preget av ruskevær, og det gir seg ikke: Meteorologisk institutt har mandag sendt ut et nytt obs-varsel for Nordland og Troms.

Fra tirsdag ettermiddag og frem til onsdag morgen ventes stedvis vanskelige kjøreforhold på grunn av sterk vind, nedbør som snø og etter hvert regn og temperaturstigning til varmegrader.

– Vi får inn litt vestlig og sørvestlig stiv kuling utover tirsdag formiddag. For dere holder det seg nok som sørvest stiv kuling, men litt lenger nord blir det sterk kuling på kysten, sier vakthavende meteorolog Nina Larsgård til BAnett.

I tillegg kommer det noe nedbør som starter som snø, men utover dagen kommer en kraftig temperaturstigning, og da går det over til regn, forteller hun.

– For deres del, som ligger såpass lavt, så begynner nok regnet tidlig, det blir lite under null tirsdag for dere, sier Larsgård.

Temperaturene kan starte rundt null grader natt til tirsdag, og øke opp mot 6-7 grader utover dagen.

– Når du også får vinden blir det veldig vanskelige kjøreforhold i overgangen mellom regn og snø. Det er også fullt mulig med holkeføre, og stor variasjon på korte strekninger i de periodene der temperaturen er på vei til å stige. Det skal bare litt mindre le for vinden til, så kan det ha stor betydening for føret, forklarer meteorologen.