Mange møtte opp klokken ti fredag morgen for smake på varene hos Rustikk Bakeri ved Havnesenteret. Spisestedet som Kai Solvold og Steffen Karlsen har jobbet hardt og lenge med å starte fikk umiddelbar og god respons fra byens befolkning.

Bakeriet Rustikk er noe som de to bakerne har planlagt og vurdert over lang. Solvold forteller at de har jobbet sammen i flere år, og har lenge både planlagt og drømt om å starte et eget bakeri hvor de kan gjøre hva de vil.

– Det har vært kjempehektisk, jeg har ikke sovet på et døgn. Vi har hatt masse trøkk, sier Rustikk-sjef Kai Stian Solvold, før han haster videre.

– Jeg tilbake til bakeriet på Meierisenteret å sette mer surdeig til i morgen. Det blir en hektisk helg også, men vi er kjempefornøyd. Det ble akkurat slik vi hadde drømt om i mange år.

På Rustikk byr de på diverse gjærbakst, kaker og surdeig. De selger ikke varmmat ennå, men ifølge Solvold blir også dette å finne på sikt.

BA møtte senterleder Erik Gjemble under åpningen av bakeriet. Han var meget fornøyd med det nye tilskuddet til havnesenteret.

– Her var det folksomt! konstaterte Gjemble.