Mange møtte opp klokken ti fredag morgen for smake på varene hos Rustikk Bakeri ved Havnesenteret. Spisestedet som Kai Solvold og Steffen Karlsen har jobbet hardt og lenge med å starte fikk umiddelbar og god respons fra byens befolkning.
Har begynt arbeidet med det nye bakeriet
Bakeriet Rustikk er noe som de to bakerne har planlagt og vurdert over lang. Solvold forteller at de har jobbet sammen i flere år, og har lenge både planlagt og drømt om å starte et eget bakeri hvor de kan gjøre hva de vil.
– Det har vært kjempehektisk, jeg har ikke sovet på et døgn. Vi har hatt masse trøkk, sier Rustikk-sjef Kai Stian Solvold, før han haster videre.
– Jeg tilbake til bakeriet på Meierisenteret å sette mer surdeig til i morgen. Det blir en hektisk helg også, men vi er kjempefornøyd. Det ble akkurat slik vi hadde drømt om i mange år.
To lokale bakere starter nytt håndverkbakeri her
På Rustikk byr de på diverse gjærbakst, kaker og surdeig. De selger ikke varmmat ennå, men ifølge Solvold blir også dette å finne på sikt.
BA møtte senterleder Erik Gjemble under åpningen av bakeriet. Han var meget fornøyd med det nye tilskuddet til havnesenteret.
– Her var det folksomt! konstaterte Gjemble.