Hvert år tennes den første julegrana i Sømna på Berg. Dette er etter hvert blitt en tradisjon arrangert av 2.klasse ved Berg Skole. Det sto ikke på verken mat eller underholdning og folk møtte opp.

Tradisjonen tro ble julegrana på Berg tent lørdag før første søndag i advent. Et godt samarbeid mellom bygdene har resultert i at Berg tenner granen på lørdag, mens den tennes i Vik på søndag.

Terningkast seks

I år som alle andre år var det andre klasse ved Berg skole som sto for arrangementet.

- Dette er blitt en god tradisjon og det er godt å holde på slike tradisjoner, sier arrangementskomiteen som kunne friste med både kakao, snitter, kaker og rømmegrøt. Rømmegrøten fikk føtter å gå på og rosen ville ingen ende ta.

Inne i Allbrukshallen var det mange skuelystne. Sømna Kulturskole sto for underholdningen og få vil vel gå glipp av den. Inn kom først en gjeng tøffe jenter og gutter, The Crazy Violets and the blue boys, og leverte til terningkast seks. vakkert og klokkerent sang de to melodier for publikummet. Etter deres sorti var det tid for Sømna Kulturskoles barnekor.

- De aller yngste er knappe sju år og har bare øvd på sangene siden august, men de kan alle og er utrolig flinke. Det er hektiske tider for barnekoret i advent da de skal ha flere opptredener, sier den alltid smilende dirigent og kultuskolerektor Marianne Stensland.

Heldige med været

Og vakkert var det. Stille og på rekke sang elevene med stor innlevelse. Flere av sangene hadde bevegelser med, men alle barna leverte med glans.

- Om vi vil ha slike arrangement, er det viktig at vi også stiller opp og støtter opp om det, sier Svein Lillefjell.

Værgudene hadde ikke akkurat vist seg fra sin beste side de siste dagene, men da granen skulle tennes stilnet vinde av. Til vakre toner fra Sømna skolekorps samlet folk seg i ring rundt granen og sang med da lysene ble tent.