Sent mandag kveld gikk ferja «Bognes» gått på grunn nord for Ylvingen. Det bekrefter TTS-direktør Stein Andre Herigstad-Olsen.

– «Bognes» har grunnstøtt nord for Ylvingen. Vi fikk melding om det kl. 22.30, sier han til BAnett.

  • Se video fra natt til tirsdag, fra redningsskøyta «Uni Helgeland» over saken!

Ruteendringer:

  • Horn-Igerøy: Det utføres en avgang fra Igerøy klokken 12.10, og rutene går som normalt fra 13.40.

  • Tjøtta-Igerøy: Innstilles tirsdag, men normal rute fra 13.40.

To passasjerer evakuert

– Rundt klokken 23 ble de to passasjerene på ferja tatt ombord i «Eyr Bremstein». Det er foreløpig ikke meldt om skade på passasjerene. Akkurat nå tas mannskapet over på «Torgtind», sier Herigstad-Olsen klokken 23.15.

Saken fortsetter under bildet

På grunn "Bognes" har gått på grunn ved Småværet nord for Ylvingen. Foto: marinetraffic.com

Ifølge politiets melding var mannskapet på fem personer. Herigstad-Olsen opplyste at «Bognes» ligger på fjell, og at foreløpige indikasjoner tyder på store skader på baugen.

Klokken 23.44 ligger redningsskøyta «UNI Helgeland» ved siden av «Bognes».

– Vi ligger stand by her. Alle skal være evakuert, men vi er her i tilfelle det blir behov for oss, sier bestmann Åsmund Slåttøy fra redningsskøyta.

Slept bort

Rundt midnatt var det lav fjære i området. I løpet av natten steg tidevannet til høyeste nivå i 05-tiden. Herigstad-Olsen opplyser like før midnatt at dykker og slepebåt er på vei til skipet.

Sambandet Igerøy-Horn blir tirsdag trafikert av «Ramtind».  På sambandet Horn-Andalsvåg ble turene kl. 0700 fra Horn og 07.30 fra Andalsvåg kansellert.

– Klokken 4 i natt ble «Bognes» dratt av grunn ved hjelp av «Boa Balder» og «Boa Frigg». Deretter gitt hun for egen maskin til Igerøy og losset de to bilene om bord. Hun gikk deretter til Slipen i Sandnessjøen for reparasjon, forteller Herigstad-Olsen.

Saken fortsetter under bildet

«Bognes» i Sandnessjøen etter å ha grunnstøtt ved Ylvingen. Hun skal inn til Slipen for reparasjon, etter å ha fått store skader i skroget, men er sjødyktig. Foto: Lars Olve Hesjedal, HB

Store skader i baugen

Ifølge ham er ferga fullt i stand til å ta turen til Sandnessjøen, selv om hun ble skadd i sammenstøtet.

– Det er store skader i baugen og vannintrengning i forpiggen, men dette er vanntette skott, så det var fullt forsvarlig å kjøre den turen.

Han ønsker ikke å si noe om årsaken til ulykken.

– Det er for tidlig å spekulere på årsak. Vi har hatt fokus på å få passasjerene trygt av båten og båten trygt til verksted, sier TTS-sjefen.

Han sier også at det er for tidlig å si noe om hvor lenge Bognes er ute.

Følg skipstrafikken her

«Bognes» gikk på grunn mandag kveld. Foto: Roar Åkerøy