Vega kommune har hatt ute en konkurranse på Doffin om bygging av verdensarvsenter på Gardsøya. Ordfører Andre Møller orienterte kommunestyret om saken torsdag formiddag. To tilbydere hadde meldt seg, men kommunen hadde forkastet begge tilbudene.

Juridisk bistand

Konkurranse med forhandling er en anskaffelsesprosedyre som tillater Vega kommune som oppdragsgiver å forhandle om tilbudene de har mottatt. Prosedyren forutsetter at det føres reelle forhandlinger som ikke begrenses til avklaringer og presiseringer, og at leverandører som har gitt gyldige tilbud gis anledning minst én gang til å forbedre sitt opprinnelige tilbud, med mindre antall tilbud som det skal forhandles om skal reduseres på bakgrunn av tildelingskriteriene.

Kommunen har fått juridisk bistand og ønsker å gå videre med begge aktørene.

– Vi går i forhandlinger med dem den 28. november og vi håper å komme til enighet med en av aktørene. Vi vil i så fall kalle inn til et ekstraordinært kommunestyremøte 8. desember. Jeg kan ikke offentliggjøre hvem som er tilbyder før vi er ferdige med forhandlingene, sier Møller.

I det samme kommunestyremøtet ønsker ordføreren en grundig redegjørelse for driften av senteret.

– Jeg er sikker på at vi kommer i mål med prosjektet, sier ordføreren som personlig har bedt Dronning Sonja stå for den offisielle åpningen av verdensarvsenteret.

Millionbygg

Prosjektet har en total kostnadsramme på 39 millioner, der er det beregnet at kostnaden på bygget vil bli 31 millioner kroner. Eksakt kostnad på bygget blir ikke klart før forhandlingene med tilbyderne er avsluttet.

Vega kommune har arbeidet med planene for fiskerihavn på Gardsøya siden 2009 og har fullfinansierte planer for utviklingen innen fiskeri, havbruk og sjømat. Vega kommune fikk 6,5 millioner kroner i forslag til Statsbudsjett i tilskudd til fiskerihavna.

I kommunestyret vedtok politikerne enstemmig igangsettelse av fiskerihavna. Vega kommune har satt av nesten 5,4 millioner kroner i økonomiplanen for 2016 -2019. Vega kommune har tatt på seg å fullfinansiere prosjektkostnader utover tilskuddsrammen fra Kystverket på 6,5 millioner.

Prosjektstart settes til mars 2017 med ferdigstillelse desember 2018.