Ivar Laukholm og Lena Laukholm har startet opp Firmaet Fjordcafe AS. Fjordcafe AS skal ta over matservering og forpleiningen på fergen «Lysingen» som går på Vennesund–Holm fra 1. desember i år.

Det er Ivar Laukholm som blir daglig leder, mens Lena Laukholm fortsetter å arbeide offshore.

– Vi er stolt å få overta driften etter Ivar Ditlefsen som har drevet serveringen om bord i 24 år, sier Ivar Laukholm til BAnett.

Hjemmelaget mat

Han gleder seg til å komme i gang.

– Det er tilbake til sirkusmanesjen igjen, det blir spennende. Man sitter med en del år erfaring, og har lært å sette pris på mer ekte mat opp gjennom tiden. Jeg er ikke helt ferdig med konseptet ennå, og det er litt avhengig av leverandører som må på plass. Men vi vil satse mye på hjemmelaget og lokal kortreist mat. Så skal vi også opprettholde den tradisjonelle fergematen, som vafler og sveler, men det blir en del overraskelser, sier han.

Han kan imidlertid love at hans vafler ikke kommer til å være signert Toro.

– Det blir ikke Toro-vafler, det lover jeg. Ei heller ferdigstekte vafler fra fryseboks. Det skal bli ekte vare, slår han fast.

Fine dining?

– Blir det litt fine dining på bølja blå?

– Det blir det vel. Det er bare en vei å gå, og det er oppover. Det er viktig at vi gjør det sakte men sikkert, sier han.

Han er ydmyk for tradisjonene.

– Det er viktig å ta vare på tradisjonene. Ivar Ditlefsen har gjort en god jobb de årene han har driftet, det har jeg all respekt for. Men jeg kommer til å gjøre det på en annen måte.

Det vil bli aktuelt å ansette medarbeidere.