I fjor ble Brynjar Forbergskog nasjonal vinner i EY Entrepreneur of the year-kåringen. Torsdag kveld holdt Torghatten-konsernsjefen en tale til årets kandidater fra Midt-Norge.

Ledere fra tre av de åtte nominerte bedriftene i Midt-Norge gikk videre til den nasjonale finalen i vekstskaper-kåringen.

500 aktuelle bedrifter

De nasjonale finalistene er Bjørn Tore Brevik fra Eplehuset i Trondheim, Svein Rune Gjerde fra Marin Teknikk på Gurskøy i Møre og Romsdal og Finn Wilhelm Sinkaberg fra Sinkaberg-Hansen, Rørvik i Nord-Trøndelag. Dette ble klart under regionskåringen for Midt-Norge på Dokkhuset Scene i Trondheim torsdag kveld.

Til sammen går de tolv beste kandidatene fra seks regionale kåringer videre til den nasjonale finalen i Oslo, tirsdag 29. november. Den nasjonale vinneren representerer deretter Norge på den internasjonale finalen i Monaco sommeren 2017. Der skal det kåres en internasjonal vinner blant de fremste vekstskaperne fra over 60 nasjoner.

– Alle kandidatene som deltok er vinnere. Det er nærmere 500 aktuelle vekstbedrifter i Midt-Norge, så å komme med blant de åtte i regionskåringen er godt gjort. Dette var sterke kandidater, sier Terje Andersen, ansvarlig for EY Entrepreneur Of The Year i Norge, i en pressemelding.

For å kvalifisere til EY Entrepreneur Of The Year må vekstskaperens selskap ha minimum 20 millioner kroner i omsetning og 20 prosent vekst siste to år.  Lederne for åtte selskaper var nominert til regionsfinalen i Midt-Norge, som omfatter Møre og Romsdal, Sør- og Nord-Trøndelag samt Nordland sør for Saltfjellet. Den uavhengige juryen som bestemmer hvem som går videre består av Åse Aulie Michelet, Hilde Midthjell, Harald Tyrdal, Trond Solberg og Harald Norvik.

Gründer i Nærøy

SinkabergHansen er et oppdrettsselskap med hovedkontor og produksjonsanlegg på Marøya i Nærøy kommune. Virksomhetsområder er settefiskanlegg, oppdrettsanlegg og slakteri. Selskapets strategi er å gjennomføre en kontrollert vekst i hele verdikjeden. Fra smolt til ferdig bearbeidet produkt er målsetningen at anleggene hele tiden skal være i front med det nyeste og beste innen produksjonsmetoder og teknologi.

Finn Wilhelm Sinkaberg etablerte selskapet Sinkaberg Fisk allerede i 1977. Vekstskaperen har hatt en ledende rolle i selskapet siden oppstart og er fortsatt daglig leder i SinkabergHansen.

SinkabergHansen har i dag totalt 170 ansatte, og en omsetning i 2015 på om lag 1,3 milliarder kroner.  Konsernet er solid og veldrevet, med visjoner om å vokse videre gjennom tilgang til nye konsesjoner samt bekjempelse av luseproblematikken. Med stor innovasjonsevne, stabil drift og klare strategier er Finn Wilhelm Sinkaberg en verdig kandidat for EOY 2016.

– Det er morsomt å se lokale bedrifter utvikle seg slik som disse har gjort, som klarer å holde oppe lønnsom vekst år etter år. Her har forretningssans og strategisk innsikt kombinert med sterk gjennomføringskraft virkelig skapt resultater, sier Terje Andersen.

Fjorårets nasjonale EO- vinner Brynjar Forbergskog, konsernsjef i Torghatten, holdt et foredrag for finalistene. Foto: Bård Gudim